12 συλλήψεις τζιχαντιστών στην Μαλαισία

Ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση

12 συλλήψεις τζιχαντιστών στην Μαλαισία
H αστυνομία της Μαλαισίας συνέλαβε 12 άτομα που συνδέονται με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και κατέσχεσαν εκρηκτικές ύλες, αποτρέποντας ένα τρομοκρατικό σχέδιο βάση του οποίου θα επιτίθεντο εναντίον διαφόρων περιοχών εντός της πρωτεύουσας και στα περίχωρά της.

Οι ύποπτοι, ηλικίας 17 ετών έως 41 ετών, συνελήφθησαν χθες και σήμερα στις περιοχές Ολού Λανγκάτ και Τσεράς, συνοικίες κοντά στην Κουάλα Λουμπούρ, γνωστοποίησε ο αρχηγός της αστυνομίας Καλίντ Αμπού Μπακέρ σε μια ανακοίνωση.

Οι άνδρες φέρονται να οργάνωναν επιθέσεις εναντίον «στρατηγικής σημασίας στόχων και στόχων κυβερνητικών συμφερόντων περιμετρικά της Κοιλάδας Κλανγκ» επισήμανε ο αξιωματικός.

Αυτές τις επιθέσεις θα τις πραγματοποιούσαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος για τη διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον ισλαμικών χωρών, που έχουν καθιερώσει τον κοσμικό χαρακτήρα του Κράτους και θεωρούνται «εχθροί του Ισλαμικού Κράτους».

Οι αρχές αναφέρουν επιπλέον ότι οι πρόσφατες συλλήψεις φερόμενων μελών του Ισλαμικού Κράτους ήταν άλλος ένας λόγος για τις επιθέσεις αυτές.

Μεταξύ των εκρηκτικών που κατασχέθηκαν βρίσκονται 20 κιλά νιτρικής αμμωνίας και 20 κιλά νιτρικού καλίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ καθώς οι ηγέτες του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) καταφθάνουν στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας ενόψει της Συνόδου του ASEAN, που ξεκινά επίσημα αύριο.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι επιθέσεις που σχεδιάζονταν συνδέονται με τη Σύνοδο.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top