Τραγωδία δίχως τέλος στο Νεπάλ: Τουλάχιστον 1.900 είναι οι νεκροί του σεισμού των 7,9 Ρίχτερ

Οι τραυματίες ανέρχονται στους 4.700

Τραγωδία δίχως τέλος στο Νεπάλ: Τουλάχιστον 1.900 είναι οι νεκροί του σεισμού των 7,9 Ρίχτερ

​Σε απέραντο νεκροταφείο έχουν μετατραπεί οι περιοχές του Νεπάλ, οι οποίες το πρωί του Σαββάτου, επλήγησαν από το φονικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ, με τον τραγικό απολογισμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους να ξεπερνά τους 1.900.

000_Del6409238.jpg
Τα σωστικά συνεργεία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό επιζώντων που μπορεί να είναι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια! Οι διασώστες ψάχνουν ακόμη και με γυμνά χέρια καθώς γνωρίζουν ότι δίνουν μάχη με το χρόνο ενώ οι στενοί δρόμοι των πόλεων δεν διευκολύνουν την πρόσβαση σε μπουλντόζες και εκσκαφείς.

Resizer.jpg
Ακόμη πιο δύσκολο αναμένεται να γίνει το έργο τους τις επόμενες μέρες, καθώς ο καιρός χαλάει, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν βροχές.

nepal-foto-ktirio4.jpg
Η προσοχή των ��ιασωστών στο Κατμαντού επικεντρώνεται στον πύργο Νταραχάρα καθώς εκτιμούν ότι μπορεί να βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια ακόμα και 200 άνθρωποι!

nepal-foto-ktirio7.jpg
Οι τραυματίες, μέχρι στιγμής, φτάνουν τους 4.700, ενώ ο σεισμός- «τέρας» έγινε σε μια τουριστική περίοδο για τη χώρα, καθώς υπολογίζεται ότι στο Νεπάλ βρίσκονταν έως και 300.000 τουρίστες, την συγκεκριμένη περίοδο.

nepal-foto-ktirio10.jpg
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το χειρότερο χτύπημα του εγκέλαδου των τελευταίων 81 χρόνων.

000_Del6409228.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top