Έφτιαξαν ρομπότ- φονιάδες: προβλέπουν το πότε θα επιτεθεί ένας άνθρωπος

Ιάπωνες επιστήμονες

Έφτιαξαν ρομπότ- φονιάδες: προβλέπουν το πότε θα επιτεθεί ένας άνθρωπος

​Μια «φονική» εφεύρεση δημιούργησαν επιστήμονες στην Ιαπωνία, ένα ρομπότ που μπορεί να νικήσει έναν άνθρωπο σε μάχη με σπαθί, προβλέποντας τις κινήσεις του αντιπάλου του!

Σύμφωνα με τα «μυαλά» του Εργαστηρίου «Namiki», το ρομπότ χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να ανιχνεύσει τη στιγμή που θα χτυπήσει ο άνθρωπος, υπολογίζοντας έτσι την επίθεσή του.

Αυτού του είδους η τεχνολογική εξέλιξη είναι που προβληματίζει τον Ρόμπ Σπάρρου, ηθικιστή από το Πανεπιστήμιο Monash στη Μελβούρνη. Μπορεί να είμαστε μακριά από μία «robo-apocalypse», ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται στη μέση της ανάπτυξης ημιαυτόνομων όπλων, όπως λέει ο ίδιος.

«Δεν είναι το είδος των ρομπότ που θα ξυπνήσουν ένα πρωί και θα αποφασίσουν να μας σκοτώσουν όλους. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό ενέργειας που αφιερώνεται στη στρατιωτική ρομποτική αυτή τη στιγμή», τονίζει ο Ρομπ και συνεχίζει:

«Νομίζω πως δεν είναι καλή ιδέα να επιτραπεί σε αυτόνομα όπλα και υπολογιστές να επιλέξουν ποιος ζει ή πεθαίνει. Νομίζω ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. Αυτό είναι για υποβρύχια που δεν έχουν πλήρωμα και ειδικά προγράμματα υπολογιστών του σκάφους δίνουν εντολή για να ρίξει τις τορπίλες».

«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για τεχνολογίες που αναπτύσσουν μόνο οι ΗΠΑ και οι ισραηλινές κυβερνήσεις, αλλά θα ακολουθήσουν η Κίνα και η Ινδία. Βρισκόμαστε σε μια πολύ επικίνδυνη κούρσα εξοπλισμών», υπογράμμισε ο ίδιος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top