ΑΝΗΣΥΧΙΑ για την υγεία του Γιούνκερ:Οι φήμες για αρρώστια και οι απουσίες από τις Βρυξέλλες

Άλλα λέει η Κομισιόν και άλλα ο ξένος τύπος

ΑΝΗΣΥΧΙΑ για την υγεία του Γιούνκερ:Οι φήμες για αρρώστια και οι απουσίες από τις Βρυξέλλες

​Δύσκολες στιγμές περνά ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στο περιοδικό «Politico» η κατάσταση της υγείας του δεν είναι καλή.

Τον προηγούμενο μήνα μάλιστα ο Πρόεδρος της Κομισιόν ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ουκρανία, καθώς παρουσίασε πέτρες στα νεφρά.

Ξένος τύπος: Δεν πάει πολύ στις Βρυξέλλες ο Γιούνκερ, ανακαίνισε τα γραφεία στο Λουξεμβούργο για να δουλεύει κοντά στο σπίτι του

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, o Λουξεμβούργιος πολιτικός έχει περάσει μόνο 6 από τις συνολικά 24 εβδομάδες της μέχρι τώρα θητείας του στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά την εξομολόγηση του Γιούνκερ για την υγεία του, η αποκάλυψη για τα υπερβολικά έξοδα που έκανε για να ανακαινίσει το γραφείο του, εγείρει νέα ερωτήματα για το τι πραγματικά έχει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς "Times", προκειμένου να δουλεύει κοντά στο σπίτι του, ο κ.Γιούνκερ δόθηκε εντολή να ανακαινιστούν τα γραφεία στο Λουξεμβούργο (που είναι και η πατρίδα του). Μάλιστα, οι εργασίες ανακαίνισης κόστισαν 310.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αμείβεται με 293.000 ευρώ τον χρόνο, εργάζεται μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα στην έδρα της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες. Τις υπόλοιπες ημέρες εργάζεται στην πατρίδα του, το Λουξεμβούργο.

Πηγή από τις Βρυξέλλες δήλωσε στους Times με νόημα ότι «ο ρόλος του Προέδρου της Κομισιόν δεν είναι μια θέση μερικής απασχόλησης. Πρέπει να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να έχει τον πλήρη έλεγχο».

«Εγείρονται ανησυχίες. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ερ��άζεται σκληρά. Οι ανησυχίες έχουν να κάνουν με το αν έχει τη δύναμη να αντεπεξέλθει σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο», πρόσθεσε η πηγή.

Κομισιόν: Μια χαρά είναι ο πρόεδρος
«Η υγεία του Προέδρου Γιούνκερ είναι εξαιρετική, έχει αυτό το θέμα με τις πέτρες στα νεφρά για το οποίο έλαβε αγωγή. Δουλεύει πέντε ημέρες την εβδομάδα, είδε 64 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων εδώ στο κτίριο της Κομισιόν, προήδρευσε σε όλα τα Κολλέγια των Επιτρόπων από την 1η Νοεμβρίου με εξαίρεση μία, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε μια Τετάρτη πρωί, ήταν παρών σε όλες τις ολομέλειες του Ευρωκοινοβουλίου, είδε και έκανε όλα όσα αναμένονται από έναν Πρόεδρο της Κομισιόν» δήλωσε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπός του Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας στα δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για πολλαπλές απουσίες του Γιούνκερ από τις Βρυξέλλες.

"Οι πέτρες στα νεφρά επηρεάζουν την ψυχολογική διάθεση του Γιούνκερ"

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, o πρόεδρος της Κομισιόν υποφέρει από πέτρες στα νεφρά και όταν κατά περιόδους τον πιάνουν έντονοι πόνοι, επηρεάζεται ψυχολογικά, χωρίς ωστόσο, να παρατάει την δουλειά. Την ίδια περιπέτεια έχει βιώσει και στο παρελθόν ο κ.Γιούνκερ, ο οποίος δεν σταματά να γκρινιάζει όταν το πρόβλημα αυτό της υγείας του επανέρχεται.

Αυτό συμβαίνει και τώρα,σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τίποτα ανησυχητικό δεν τρέχει με τον Γιούνκερ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top