Κάντε κλικ και δείτε πόσα χρόνια θα χρειάζονταν για να ξοδέψει ο Μπιλ Γκέιτς την περιουσία του

Σύμφωνα με έρευνα

​Ακόμα και αν ο Μπιλ Γκέιτς ξόδευε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια (800.000 ευρώ) την ημέρα, θα χρειαζόταν να περάσουν περίπου 218 χρόνια μέχρι να του τελειώσει ολόκληρη η περιουσία, η οποία υπολογίζεται στα 79 εκατομμύρια δολάρια!

Η απίστευτη αυτή διαπίστωση τονίζεται σε έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam, σχετικά με την ακραία οικονομική ανισότητα που πλήττει τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, από το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στον κόσμο υπερδιπλασιάστηκε, ενώ όπως προειδοποιεί η οργάνωση «η οικονομική ανισότητα έχει φτάσει σε ακραία επίπεδα».

Από τους υπολογισμούς της έρευνας, προκύπτει ότι οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη, έχουν τόσα χρήματα, όσα συνολικά έχουν οι 3.5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι του πλανήτη. Μάλιστα οι περιουσίες των 85 δισεκατομμυριούχων αυξήθηκαν κατά 14% (δηλαδή κατά 540 εκατομμύρια ευρώ), σε διάστημα ενός έτους, από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Μάρτιο του 2014.

«Μόλις έχει συσσωρευθεί, ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων στον κόσμο κινείται ορμητικά από μόνος του, μεγαλώνοντας σε πολλές περιπτώσεις πολύ γρηγορότερα από την μεγαλύτερη οικονομία», υπογραμμίζεται στην έρευνα.

Στην έρευνα αναλύεται ακόμα η περίπτωση στην οποία αν όλοι οι δισεκατομμυριούχοι αναγκαστούν να πληρώνουν φόρο 1,5% (σε περιουσία άνω του 1 δις, από το 2014 και μετά), θα μπορούσε να μαζευτεί το ποσό των 74 δις δολαρίων, ή όπως το θέτει οργάνωση «αρκετά χρήματα για να συμπληρωθούν τα κενά στην ετήσια χρηματοδότηση που χρειάζεται έτσι ώστε κάθε παιδί να μπορεί να πάει στο σχολείο και να στηθούν υγειονομικές υπηρεσίες στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top