ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Παιδιά θύματα επίθεσης με χλώριο στη Συρία- Γιατροί προσπαθούν να τα σώσουν

Το βίντεο προβλήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Παιδιά θύματα επίθεσης με χλώριο στη Συρία- Γιατροί προσπαθούν να τα σώσουν

​Συγκλονίζουν οι εικόνες του βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το CNN, μετά την επίθεση με αέριο χλώριο στη βορειοδυτική Συρία, η οποία έγινε στις 16 Μαρτίου.

Το βίντεο προβλήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες με τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τρία παιδιά ηλικίας ενός, δύο και τριών ετών, τους γονείς και τη γιαγιά τους, θύματα της εναέριας επίθεσης με χλωρίνη.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, χαρακτήρισε «ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά» τη συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, λέγοντας ότι οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν.

Διπλωμάτες υπογράμμισαν επίσης πως ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) θα έπρεπε να προχωρήσει σε άμεση και σοβαρή έρευνα.

Η επίθεση στο Σαρμίν της επαρχία�� Ιντλίμπ έγινε μόλις λίγες ημέρες, αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την απόφαση που καταδικάζει τη χρήση τοξικών χημικών, όπως το αέριο χλώριο στη Συρία και προειδοποίησε με ανάληψη στρατιωτικής δράσης σε περίπτωση περαιτέρω παραβιάσεων του ψηφίσματος.

Η συριακή κυβέρνηση αρνήθηκε ότι ευθύνεται για την επίθεση στο Ιντλίμπ, αποδίδοντας σταθερά ανάλογες κατηγορίες σε «προπαγάνδα» των αντικαθεστωτικών.

Σύροι γιατροί δήλωσαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, επιβεβαιώνοντας όσα δήλωσαν ακτιβιστές μετά την επίθεση, ότι πρώτα ακούστηκαν ελικόπτερα να πετάνε πάνω από το χωριό Σαρμίν. Στη συνέχεια ακούστηκε ένας μονότονος ήχος και μία έντονη μυρωδιά χλωρίνης πριν αρχίσει να καταφθάνει κόσμος στο τοπικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ οι εικόνες του βίντεο είναι σκληρές

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top