ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ πιλότος στο Λονδίνο για κατοχή λαθραίων μαχαιριών στο αεροσκάφος

Ματαιώθηκε η πτήση με προορισμό το Χονγκ Κονγκ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ πιλότος στο Λονδίνο για κατοχή λαθραίων μαχαιριών στο αεροσκάφος

​Ένας πιλότος της Cathay Pacific συνελήφθη στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου και τέθηκε υπό κράτηση, με την κατηγορία της κατοχής λαθραίων μαχαιριών! Ως αποτέλεσμα, η προγραμματισμένη πτήση της εταιρείας από το Λονδίνο στο Χονγκ Κονγκ ματαιώθηκε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους, μία ώρα πριν από την πτήση, το βράδυ του Σαββάτου, βρέθηκαν στην κατοχή του 61χρονου πιλότου αιχμηρά αντικείμενα, τα οποία προσπάθησε να «περάσει» στο αεροπλάνο.

Αμέσως τέθηκε υπό κράτηση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση. Η υπόθεση του αναμένεται να εκδικαστεί τον Μάιο, ενώ διενεργείται έρευνα για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα, οι επιβάτες της πτήσης, οι οποίοι είχαν ήδη επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, περίμεναν επί δύο ώρες, μέχρι που τελικά τους ανακοινώθηκε η ματαίωση της πτήσης.

«Μας είπαν απλά ότι υπήρχε ζήτημα με το πλήρωμα. Ο κυβερνήτης απολογήθηκε για ότι συνέβη. Είπε πως προσπάθησαν να βρουν άλλο πιλότο, αλλά πως δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο εγκαίρως», είπε ένας από τους επιβάτες στην εφημερίδα South China Morning Post.

Οι επιβάτες αναχώρησαν τελικά με πτήση της επόμενης ημέρας, ενώ τους προσφέρθηκε κατάλυμα για να περάσουν τη νύχτα ή θέσεις σε πτήσεις άλλων εταιρειών για την ίδια ημέρα, εφόσον το επιθυμούσαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top