Ινδία:13χρονη στέλνει γράμμα στον διευθυντή της και του ζητά να τη σώσει από «κανονισμένο» γάμο

Του ζητά ν' αλλάξει γνώμη στην οικογένεια της!

Απελπισμένη είναι μια 13χρονη κοπέλα από την Ινδία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν «κανονισμένο» γάμο. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τον αποτρέψει, η Ντούλι Χεμπρόμ έστειλε μια επιστολή στον διευθυντή του σχολείου της, στην οποία τον παρακαλάει να μιλήσει στην οικογένειά της και να τους αλλάξει γνώμη!

Όσο και να τους παρακάλεσε, οι γονείς της είναι ανένδοτοι, γι’αυτό κι εκείνη μη έχοντας άλλο τρόπο και χρόνο, αφού ο γάμος είναι προγραμματισμένος να γίνει σε δύο ημέρες, έγραψε μεταξύ άλλων στον καθηγητή της: «Δεν θέλω να παντρευτώ. Πήρα έναν όρκο κατά την είσοδό μου στο σχολείο ότι δεν θα παντρευτώ πριν κλείσω τα 18».

Στη συνέχεια, του ζητάει να πείσει τους γονείς της να μην την παντρέψουν «με κάθε δυνατό τρόπο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

000C109100000258-3046902-image-a-41_1429526831405.jpg
Μιλώντας στην εφημερίδα Hindustan Times, ο πατέρας της Ντούλι, Λακού, δήλωσε ότι ο γάμος των παιδιών στην περιοχή όπου ζουν, στην Gudibanda είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ταίρι σε ένα ενήλικο κορίτσι στη δική τους κοινωνία.

Σημειώνεται πως παρά την νομοθεσία που απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ανήλικων παιδιών στην Ινδία, αυτό συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα σε αγροτικά μέρη.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, η χώρα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό παιδικών γάμων, με σχεδόν το 52% των κοριτσιών να παντρεύονται πριν κλείσουν τα 18.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top