Ματέο Ρέντσι για τραγωδία στη Μεσόγειο: ​«Ζητούμε να μην μας αφήσουν μόνους»

Η Ιταλία ζητά τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής εντός της εβδομάδας

​«Ζητούμε να μην μας αφήσουν μόνους», όχι μόνο σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις διάσωσης, αλλά κυρίως στον τερματισμό της διακίνησης ανθρώπων δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη νέα τραγωδία με μετανάστες στη Μεσόγειο.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το ζήτημα είναι πολιτικό, αφορά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και πρέπει να καταστεί προτεραιότητα της ΕΕ.

Επεσήμανε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης δεν είναι αρκετές για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο εάν εμποδιστεί η εγκληματική δραστηριότητα της διακίνησης ανθρώπων και η αναχώρηση πλοίων από τη Λιβύη.


«Η υπόθεση αυτή δεν οφείλεται σε έλλειψη βοήθειας. Η βοήθεια είναι άμεση, πέρα και από τα όρια της προηγούμενης αποστολής Mare Nostrum. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχει μια πληγή στην Μεσόγειο, που είναι οι νέοι δουλέμποροι του 21ου αιώνα» τόνισε ο Ρέντσι.

Η Ιταλία ζητά τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής εντός της εβδομάδας για τη μεταναστευτική κρίση -μία Σύνοδος που να φέρει, όπως δήλωσε ο Ρέντσι, ουσιαστικά αποτελέσματα και να συμβάλει στην υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.