Πατέρας πουλά το ένα του νεφρό για να θεραπεύσει τα παιδιά του- ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ και τα τρία

Οι δύο του κόρες και ο ένας του γιος συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο παχύσαρκα παιδιά του κόσμου

Πατέρας πουλά το ένα του νεφρό για να θεραπεύσει τα παιδιά του- ΠΑΧΥΣΑΡΚΑ και τα τρία

​Το ένα του νεφρό προτίθεται να πουλήσει ένας Ινδός πατέρας, προκειμένου να θεραπεύσει τα τρία παχύσαρκα παιδιά του.

Οι δύο του κόρες και ο ένας του γιος συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο παχύσαρκα παιδιά του κόσμου και η οικογένεια έχει τρομάξει με την τρομερά γρήγορη ανάπτυξή τους. Παράλληλα, η δυσχερής οικονομική κατάσταση τους δεν επιτρέπει κάποια λύση για τη θεραπεία των παιδιών.

Η 5χρονη Γιογκίτα ζυγίζει 34 κιλά, η 3χρονη Ανίσα 48 κιλά και ο μόλις 18 μηνών αδερφός τους 15 κιλά!

in3.jpg
Όπως λέει ο πατέρας τους, το φαγητό που καταναλώνουν μέσα σε μία βδομάδα είναι αρκετό για δύο οικογένειες! Συγκεκριμένα, τα τρία αδέρφια καταναλώνουν σε καθημερινή βάση, 18 τσαπάτις (ινδικά ψωμιά), σχεδόν ενάμιση κιλό ρύζι, 2 μπολ ζωμού, έξι σακούλες πατατάκια, πέντε πακέτα μπισκότα, 12 μπανάνες και ένα λίτρο γάλα. Η μητέρα των τριών παχύσαρκων παιδιών είναι αναγκασμένη να μαγειρεύει καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας! «Η πείνα τους δεν σταματάει ποτέ. Ζητούν συνεχώς φαγητό και κλαίνε και ουρλιάζουν αν δεν φάνε. Είμαι συνεχώς στην κουζίνα και μαγειρεύω γι’ αυτά», δηλώνει χαρακτηριστικά η μητέρα.

in2.jpg
«Ξεκινήσαμε να αναζητούμε ιατρική βοήθεια και πολλοί γιατροί μας συμβούλεψαν να απευθυνθούμε σε μεγαλύτερα νοσοκομεία, κάτι τέτοιο όμως δεν μπορούσα να το αντέξω οικονομικά», λέει ο πατέρας των παιδιών που κερδίζει γύρω στα 48 ευρώ τον μήνα.

in1.jpg
«Δουλεύω σε χωράφια, σκάβω πηγάδια, και κάνω ακόμα και τις πιο ταπεινές δουλειές για να κερδίσω μερικά χρήματα. Ανησυχώ συνεχώς για το πως θα βρω λεφτά να ταΐσω την οικογένειά μου», συμπληρώνει ο πατέρας.

in4.jpg
«Σαν γονείς μας πονάει αφόρητα να τα βλέπουμε να μην μπορούν να κινηθούν. Δεν μπορούν να περπατήσουν, δε μπορούν να κάνουν τίποτα μόνα τους. Το να πουλήσω το νεφρό μου είναι λύση απελπισίας», επισημαίνει φοβισμένος ο πατέρας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των τοπικών γιατρών, τα τρία παιδιά πάσχουν από το σύνδρομο Prader-Willi, το οποίο όμως δεν γνωρίζουν πως θεραπεύεται. Η σπάνια αυτή γενετική πάθηση προκαλεί διάφορα συμπτώματα που σχετίζονται με έντονη διάθεση για φαγητό, μειωμένο μυϊκό όγκο, περιορισμένη ανάπτυξη και μαθησιακές δυσκολίες.

«Η συσσώρευση λίπους σε αυτά τα παιδιά είναι ανώμαλη», δήλωσε ο παιδίατρος Αξάι Μαντάβια και πρόσθεσε: «Δε μπορούν να αναπνεύσουν σωστά, και ασθμαίνουν, η κατάστασή τους θα μπορούσε να οφείλεται σε ενδοκρινολογική νόσο ή στο σύνδρομο Prader-Willi. Αλλά μπορούμε να εγγυηθούμε μία κατάλληλη θεραπεία μετά από μία σωστή διάγνωση μόνο σε ένα κορυφαίο νοσοκομείο».

Να σημειώσουμε πως η οικογένεια έχει ένα ακόμα παιδί, την 6χρονη Μπχάβικα, η οποία όμως δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με τα κιλά της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top