ΑΥΤΟΣ είναι διευθυντής: Μείωσε το μισθό του κατά 90% κι έδωσε αύξηση στους υπαλλήλους του!

Αναδείχθηκε επιχειρηματίας της χρονιάς για το 2014

ΑΥΤΟΣ είναι διευθυντής: Μείωσε το μισθό του κατά 90% κι έδωσε αύξηση στους υπαλλήλους του!
Τι θα λέγατε αν σας φώναζε σήμερα ο διευθυντής σας και σας ανακοίνωνε ότι με δική του πρωτοβουλία ο μισθός σας θα αυξανόταν; Μπορεί αυτό να φαντάζει ουτοπικό στην Ελλάδα της κρίσης, ωστόσο στην Αμερική συνέβη! Ποιος το έκανε πράξη; Το καλύτερο αφεντικό του κόσμου!
γηξδτυξ.jpg
Ο λόγος για τον Νταν Πράις, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας διαχείρισης πληρωμών Gravity Payments, ο οποίος αυτήν την εβδομάδα κάλεσε σε συνάντηση τους 120 υπαλλήλους του για να τους ανακοινώσει ότι ο μισθός τους θα αυξηθεί στα 70.000 δολάρια! Ναι, ναι καλά ακούσατε! Ταυτόχρονα, τους εξήγησε ότι ο ίδιος θα μειώσει τις δικές του αποδοχές κατά 90% για να χρηματοδοτήσει τη δική τους αύξηση!
Ο διευθύνων σύμβουλος που μέχρι πρότινος αμειβόταν με ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, δήλωσε: «Το Σιάτλ δεν είναι και η πιο προσιτή πόλη για να ζήσει κανείς και θέλω όλους όσους γνωρίζω και για τους οποίους φροντίζω, να είναι σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, όπως και εγώ» και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να μπορούν να οδηγούν οποιοδήποτε αυτοκίνητο επιθυμούν- εφόσον αυτό κινείται στα όρια του λογικού- και να ζουν αξιοπρεπώς. Να έχουν απλώς όλα τα βασικά».
υξδτυξσρυξ.jpg
Ο Αμερικανός ��πιχειρηματίας διευκρίνισε ότι από καιρό τον απασχολούσε η εισοδηματική ανισότητα και το αν οι εργαζόμενοι του είναι σε θέση να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες. Δεσμεύτηκε λοιπόν, οι απολαβές τους να μείνουν στα 70.000 δολάρια μέχρις ότου τα κέρδη της εταιρείας να φτάσουν ή να ξεπεράσουν 2,2 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή τα κέρδη της περασμένης χρονιάς.
Όσο για τις δικές του απολαβές; Ο ίδιος εξήγησε στο κανάλι ABC: «Δεν αμειβόμουν με ένα εκατομμύριο δολάρια γιατί τόσα χρειάζομαι για να ζήσω, αλλά γιατί τόσο κοστολογείται στην αγορά ένας διευθύνων σύμβουλος».
Να σημειώσουμε δε ότι ο Νταν Πράος, αναδείχθηκε επιχειρηματίας της χρονιάς για το 2014 σύμφωνα με το περιοδικό «Entrepreneur». Η έδρα της εταιρείας είναι στο Σιάτλ, αλλά διατηρεί γραφεία και στο Σεντ Λούις και στη Χαβάη. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας, η οποία –σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος έχει δηλώσει- δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top