Στο «σφυρί» το «χρυσό» iPad του Πάπα: πουλήθηκε για 30.500 ευρώ!

Τα έσοδα θα πάνε στα φτωχά παιδιά

Στο «σφυρί» το «χρυσό» iPad του Πάπα: πουλήθηκε για 30.500 ευρώ!

​Στα 30.500 δολάρια πωλήθηκε το iPad του πάπα Φραγκίσκου το βράδυ της Τρίτης σε μια δημοπρασία που έγινε και τα έσοδα προορίζονται για ένα σχολείο για παιδιά φτωχών οικογενειών στην Ουρουγουάη, ανακοίνωσε ο οίκος που δημοπράτησε τη συσκευή.

DSJQEQKH.jpg
Ο οίκος δημοπρασιών Castells στο Μοντεβιδέο ανέφερε ότι η προσφορά που κέρδισε τελικά υποβλήθηκε τηλεφωνικά. Απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα του αγοραστή της ταμπλέτας, την οποία κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία Apple. Ανέφερε πάντως ότι πρόκειται για έναν Αργεντινό επιχειρηματία. Η διαδικασία κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο οποίος επικρίνει συχνά την «ορθοδοξία» των αγορών διότι εντείνει τις ανισότητες, δωρ��ζει ένα προσωπικό του περιουσιακό στοιχείο. Πέρυσι μια μοτοσικλέτα Harley-Davidson η οποία του είχε δωριστεί συγκέντρωσε το ποσό των 241.500 δολαρίων σε δημοπρασία.

Ο πάπας χρησιμοποίησε το iPad για περίπου ενάμιση χρόνο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ουρουγουάης.

Εκπρόσωποι του σχολείου ανέφεραν ότι μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να δημοπρατηθεί η συσκευή αυτή από μεγάλους οίκους του χώρου, όπως οι Christie's και Sotheby's, αποφάσισαν τελικά να την διαθέσουν μέσω του τοπικού οίκου Castells.

Στη συσκευή είναι χαραγμένη η φράση “Στην Αγιότητά Tου Φραγκίσκο, Υπηρεσία Διαδικτύου του Βατικανού, Μάρτιος 2013” (“Su Santidad Francisco - Servizio Internet Vaticano - marzo 2013”) και συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από τον προσωπικό γραμματέα του πάπα.

Ο Φραγκίσκος δηλώνει ότι θεωρεί το Διαδίκτυο ένα «δώρο από τον Θεό», πάντως εξομολογείται ότι ο ίδιος, όταν ασχολείται με την τεχνολογία, φέρνει την «καταστροφή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top