Ζαν-Μαρί Λεπέν: «Θα μείνω στην πολιτική μέχρι να πεθάνω!»

Επανέλαβε ότι δεν κάνει πίσω στην οικογενειακή βεντέτα

Ζαν-Μαρί Λεπέν: «Θα μείνω στην πολιτική μέχρι να πεθάνω!»

​O Ζαν-Μαρί Λεπέν δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ότι θα παραμείνει στην πολιτική μέχρι να πεθάνει.

Ο ιδρυτής του ακροδεξιού γαλλικού Εθνικού Μετώπου επανέλαβε ότι δεν κάνει πίσω στην οικογενειακή βεντέτα...

Mετά από τα σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα για τους θαλάμους αερίων των ναζί και για το γάλλο ηγέτη κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, Φιλίπ Πεταίν, ο 86χρονος πρώην αλεξιπτωτιστής εξέφρασε και πάλι την υποστήριξή του στον Πεταίν.

«Δεν νομίζω καθόλου ότι ο Στρατάρχης Πεταίν ήταν προδότης. Νομίζω ότι τιμωρήθηκε πολύ αυστηρά. Πιστεύω πως ήταν άδικο», είπε.

Την ίδια ώρα η Μαρίν Λεπέν προσπαθεί να απαλείψει την αντι-σημιτική εικόνα του αντι-μεταναστευτικού κόμματος και να διευρύνει την απήχησή του στους ψηφοφόρους καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει τη γαλλική προεδρία το 2017.

Ένα από τα εμπόδια σε αυτή την επιδίωξή της ήταν πάντα πώς να χειριστεί το θέμα του πατέρα της, ο οποίος χρησιμοποιεί τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του κόμματος για να προκαλεί συχνά διαμάχες στη γαλλική πολιτική σκηνή.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν συμφώνησε χθες, Δευτέρα, να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της υποψηφιότητας του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές έπειτα από το σάλο που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα το γεγονός ότι επανέλαβε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν αποκαλώντας «λεπτομέρεια της ιστορίας» τους θαλάμους αερίου των Ναζί.

«Θα είμαι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για άλλα τέσσερα χρόνια, άρα καθόλου δεν αποσύρομαι», είπε σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο γραφείο του στις Βρυξέλλες. «Θα πάω μέχρι το τέλος ή όσο το “αφεντικό” δεν με ανακαλεί».

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κόρη του θα μπορούσε να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, αν και δεν θεωρείται πιθανό να κερδίσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top