ΣΑΛΟΣ στην Ιταλία: πιλότος της Alitalia πυροβόλησε το σπίτι της μητέρας του!

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι τον βάζει σε προσωρινή διαθεσιμότητα

ΣΑΛΟΣ στην Ιταλία: πιλότος της Alitalia πυροβόλησε το σπίτι της μητέρας του!

​Ένας 50χρονος πιλότος της Alitalia ο Μαουρίτσιο Φολιέτι, πυροβόλησε τρεις φορές με περίστροφο που κατείχε νόμιμα στο σπίτι της μητέρας του, στοχεύοντας σε τοίχο του διαμερίσματος, ύστερα από οικογενειακό καβγά την περασμένη Κυριακή στο Σπολέτο της κεντρικής Ιταλίας.

Η πράξη του θορύβησε την ιταλική αεροπορική εταιρεία που του ανακοίνωσε ότι τον βάζει σε προσωρινή διαθεσιμότητα.

Κανένας δεν τραυματίστηκε, αλλά οι γείτονες ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και η εισαγγελία του Σπολέτο άσκησε δίωξη κατά του Φολιέτι, με την κατηγορία απειλών και πρόκλησης υλικών ζημιών.

Η ιταλική αεροπορική εταιρία μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, αποφάσισε να παύσει, προσωρινά, τον Φολιέτι των καθηκόντων του, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να ζητήσει από τον αρμόδιο οργανισμό πολιτικής αεροπορίας να τον υποβάλει σε εξετάσεις για να διαπιστώσει την ψυχολογική και σωματική του κατάσταση και να αποφανθεί αν είναι σε θέση να συνεχίσει να εργάζεται ως κυβερνήτης αεροσκαφών.

Ο εν λόγω πιλότος, ήταν ο υπεύθυνος του αεροσκάφους που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε μεταφέρει, με κανονική πτήση της Αλιτάλια, τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, από την Ρώμη μέχρι το Παλέρμο της Σικελίας.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μετά την πρόσφατη τραγωδία του αεροσκάφους της Germanwings, η πτώση του οποίου προκλήθηκε από την αυτοκτονική και δολοφονική βούληση του συγκυβερνήτη Αντρέα Λούμπιτζ, οι έλεγχοι και τα μέτρα πρόληψης, στις πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιριών, έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top