NASA: «Θα βρούμε εξωγήινους τα επόμενα 10 με 20 χρόνια»

«Ο πλανήτης Άρης είχε κάποτε ωκεανούς»

NASA: «Θα βρούμε εξωγήινους τα επόμενα 10 με 20 χρόνια»

​Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις προχώρησε, η επικεφαλής επιστήμονας της NASA, Έλεν Στόφαν, σε ομιλία της στην Ουάσιγκτον.

SAT26575-low.jpg
Η ίδια ανέφερε πως είναι δεδομένο ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή, ωστόσο αυτό που δεν γνωρίζουν οι επιστήμονες είναι το πότε θα την ανακαλύψουν. Όπως είπε, από την στιγμή που στο γαλαξία μας υπάρχουν 200 εκατομμύρια πλανήτες που μοιάζουν με τον δικό μας, είναι σίγουρο ότι υπάρχει κάπου εξωγήινη ζωή.

Οι επιστήμονες, πλέον, ξέρουν καλά που να ψάξουν για στοιχεία εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες, πώς να ψάξουν και επιπλέον διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνολογία. Έτσι, εκείνη υπολογίζει ότι σε περίπου 10 με 20 χρόνια θα έχουμε ανακαλύψει εξωγήινους οργανισμούς.

Πάντως διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να βρούμε μικρά πράσινα ανθρωπάκια, αλλά το πιο πιθανό είναι να ανακαλύψουμε μονοκύτταρους οργανισμούς.

Παράλληλα, ο διευθυντής πλανητικής επιστήμης στη NASA, Τζιμ Γκριν, δήλωσε ότι σε μια πρόσφατη μελέτη της ατμόσφαιρας του πλανήτη Άρη, ανακάλυψαν ότι το 50% στο βόρειο ημισφαίριο του είχε κάποτε ωκεανούς με βάθος πάνω από 1.500 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι στον «κόκκινο» πλανήτη υπήρξε νερό για διάστημα περισσότερο από 1.200 εκατομμύρια χρόνια!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top