Μήνυμα για ειρήνη έστειλε ο Πάπας ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών

«Αναζητείστε την αλήθεια, την ομορφιά και την αγάπη»

Μήνυμα για ειρήνη έστειλε ο Πάπας ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών

​Ειρήνη στη Συρία, το Ιράκ και τους Αγίους Τόπους ζήτησε κατά τη διάρκεια του πασχαλινού του μηνύματος, Urbi et Orbi, ο Πάπας Φραγκίσκος, σε μια κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Παρά τη βροχή, εκατοντάδες πιστών έφτασαν έξω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, για να ακούσουν το μήνυμα του Πάπα, ο οποίος καταδίκασε τις επιθέσεις με στόχο Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην Κένυα.

«Ζητούμε από τον Κύριο, νικητή επί του θανάτου, να ελαφρύνει τα βάσανα των πολλών αδερφών μας που διώκονται για το όνομά Του και υφίστανται αδικία ως αποτέλεσμα της βίας και των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, και τέτοιες υπάρχουν πολλές», είπε ο Πάπας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νυχτερινής λειτουργίας στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους πιστούς να αναζητήσουν την αλήθεια, την ομορφιά και την αγάπη.

Μάλιστα, βάπτισε πιστούς από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους ένα 13χρονο κορίτσι από την Καμπότζη και μια 66χρονη γυναίκα από την Κένυα.

«Για να νιώσουμε το μυστήριο σημαίνει ότι πηγαίνουμε πέρα από τη δική μας ζώνη άνεσης, πέρα από την τεμπελιά και την αδιαφορία που μας κρατούν πίσω και βγαίνουμε σε αναζήτηση της αλήθειας, της ομορφιάς και της αγάπης», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος και πρόσθεσε:

«Αναζητούμε ένα βαθύτερο νόημα, μια απάντηση, που σίγουρα δεν είναι εύκολη, στα ερωτήματα που θέτουν υπό αμφισβήτηση την πίστη μας, την αφοσίωση μας και την ίδια την ύπαρξή μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top