Κορύφωση του Θείου Δράματος για εκατομμύρια Καθολικούς

Ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τις σφαγές Χριστιανών από τους Τζιχαντιστές

Κορύφωση του Θείου Δράματος για εκατομμύρια Καθολικούς

​Χιλιάδες πιστοί με αναμμένα κεριά συνόδευσαν την Παρασκευή τον Πάπα Φραγκίσκο στο Κολοσσαίο της Ρώμης για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του Θείου Δράματος στο Δρόμο του Σταυρού με τις 14 στάσεις, που συμβολίζουν το μαρτύριο του Χριστού στην πορεία του προς τον Γολγοθά και στην Ταφή του.

romi1.jpg

Μια γυναίκα, με ειδικές ανάγκες, Σύροι, Ιρακινοί, κουβαλούν το σταυρό του μαρτυρίου, ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του κατήγγειλε τη μαζική δολοφονία χριστιανών φοιτητών στην Κένυα, τους αποκεφαλισμούς από τους Τζιχαντιστές και τις διώξεις των χριστιανών στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

romi2.jpg

Νωρίτερα, ο Πάπας έπεσε στο πάτωμα της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου και προσευχήθηκε για τη σωτηρία του κόσμου.

Στα Ιεροσόλυμα, εκατοντάδες Καθολικοί παρακολούθησαν την Αποκαθήλωση του Ιησού και τον Επιτάφιο Θρήνο στο Ναό του Πανάγιου Τάφου.

romi3.jpg

Σε κλίμα κατάνυξης και η Ισπανία, όπου σε όλες τις πόλεις της, εκατομμύρια πιστών παρακολούθησαν την περιφορά του Επιταφίου.

romi4.jpg

Στη Γερμανία, ηθοποιοί αναπαρέστησαν τη δίκη του Ιησού στο διοικητήριο του Πόντιου Πιλάτου, την σταύρωση και την ταφή του, ενώ στο Μεξικό, αρκετοί πιστοί αυτομαστιγώθηκαν, ως ένδειξη μεταμέλειας, επιζητώντας τη λύτρωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top