Αποκάλυψη Star: Η σχέση του δράστη της ομηρίας στην Κων/πολη με καταζητούμενο στην Ελλάδα

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε το δικαστικό μέγαρο

Αποκάλυψη Star: Η σχέση του δράστη της ομηρίας στην Κων/πολη με καταζητούμενο στην Ελλάδα

​Το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης θύμισε χθες εμπόλεμη ζώνη. Ήχοι από πυροβολισμούς και εκρήξεις έσχισαν τον αέρα. Μέσα στο γραφείο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ βρέθηκαν ταμπουρωμένοι δυο άντρες που δήλωσαν μέλη του λαϊκού επαναστατικού απελευθερωτικού μετώπου και ο δικαστικός όμηρός τους.

Στους διαδρόμους του κτιρίου ακροβολίστηκαν οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις οι οποίες παρενέβησαν με αποτέλεσμα, να πέσουν νεκροί οι δύο δράστες ενώ ο εισαγγελέας,μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λίγο αργότερα.

Οι αρχές είπαν ότι η έφοδος έγινε αφότου ακουστήκαν πυροβολισμοί από το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας Κιραζ είχε αναλάβει την υπόθεση του θανάτου του έφηβου Μπερκίν Ελβάν που σκοτώθηκε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 όταν σκοτώθηκε από δακρυγόνο αστυνομικών.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο ένας από τους δυο δράστες της ομηρίας, είναι αδερφός ενός άντρα που συνελήφθη τον Ιούλιο του 2013 στη Χίο μέσα σε ένα φουσκωτό γεμάτο όπλα. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν το δημοσίευμα αυτό είναι ανακριβές.

Το Star αποκαλύπτει ότι ένας από τους δράστες της επίθεσης στο δικαστικό μέγαρο, είχε τηλεφωνήσει σε ομοεθνή του, καταζητούμενο από την Iντερπόλ, ο οποίος είχε κάνει την εμφάνιση του και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ελληνική αστυνομία εκτιμάται ότι ο άνθρωπος αυτός, κρυβόταν στα Εξάρχεια αλλά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top