ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία: Ετοιμάζονται να απεργήσουν οι υπάλληλοι της βασίλισσας Ελισσάβετ

Ζητούν επιδόματα που δικαιούνται για τα έξτρα καθήκοντα που αναλαμβάνουν

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορία: Ετοιμάζονται να απεργήσουν οι υπάλληλοι της βασίλισσας Ελισσάβετ

​Τσιγκούνα αποδεικνύεται η βασίλισσα Ελισσάβετ, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τις απειλές των υπαλλήλων της για κινητοποιήσεις –τις πρώτες στην ιστορία-, αν δεν τους δοθούν τα επιδόματα που δικαιούνται για τα έξτρα καθήκοντα που αναλαμβάνουν!

Το προσωπικό που εργάζεται στο Παλάτι του Ουίνσδορ καταγγέλλει ότι αμείβεται με πολύ χαμηλούς μισθούς (14.400 λίρες ετησίως), που είναι κάτω του ορίου διαβίωσης.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά την ίδια ώρα τους ζητείται να κάνουν δουλειές πέρα από τα καθήκοντά τους, όπως να ξεναγούν τουρίστες στο παλάτι, χωρίς να αμείβονται γι’αυτές.

«Είναι σκανδαλώδες ότι το προσωπικό κακοπληρώνεται, αλλά υπάρχει η απαίτηση να δουλεύουν δωρεάν, φέρνοντας χρήμα στη βασιλική οικογένεια», δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου εργαζομένων στο παλάτι.

Οι εργαζόμενοι πρόκειται να ψηφίσουν από σήμερα έως τις 14 Απριλίου αν επιθυμούν να υπάρξει αντίδραση και στο τέλος του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει αναταραχή στην εύρυθμη λειτουργία του παλατιού, αφού είναι αποφασισμένοι να απ��χουν από τα έξτρα καθήκοντα, προκαλώντας «σοβαρό αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχονται στους τουρίστες».

Η Royal Collection Trust, που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα επισκεπτών του παλατιού, σε μια απλή ανακοίνωση, υποστήριξε πως είναι επιλογή του εκάστοτε εργαζομένου αν θα αναλάβει έναν έξτρα ρόλο, αφού δεν είναι στις κύριες αρμοδιότητές του. Ακόμα επεσήμανε πως δεν περιμένουν διακοπή του προγράμματος ξενάγησης των τουριστών.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top