Αποζημίωση ύψους 279 εκατ. ευρώ δίνουν οι ασφαλιστικές στους συγγενείς των θυμάτων του Airbus!

ΔΕΙΤΕ τι ανακοίνωσε ο όμιλος Lufthansa

Αποζημίωση ύψους 279 εκατ. ευρώ δίνουν οι ασφαλιστικές στους συγγενείς των θυμάτων του Airbus!

​Η κοινοπραξία των ασφαλιστικών εταιρειών έβαλε στην άκρη 300 εκατ. δολάρια, δηλαδή περίπου 279 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των αποζημιώσεων για τη συντριβή, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Lufthansa.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξε πρόβλεψη για 300 εκατ. δολάρια» για να καλυφθούν τα πιθανά αιτήματα αποζημιώσεων των οικογενειών των θυμάτων, καθώς και το αεροπλάνο που καταστράφηκε, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής εταιρείας της Germanwings, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Χάντελσμπλατ".

Σύμφωνα με τη γερμανική οικονομική εφημερίδα, οι αποζημιώσεις που καταβάλλονται σε μια αεροπορική συντριβή ανέρχονται γενικά σε ένα εκατομμύριο δολάρια ανά επιβάτη, αλλά η παρουσία Αμερικανών μεταξύ των θυμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε υψηλότερες αποζημιώσεις.

Το αεροπλάνο ήταν ασφαλισμένο για 6,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την "Χάντελσμπλατ", η οποία επικαλείται πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Οι αποζημιώσεις για τις ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας της συν��ριβής, πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ενός Α320 της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Lufthansa στις γαλλικές Άλπεις, καθώς και για το κατεστραμμένο αεροπλάνο, θα καταβληθούν από τους ασφαλιστές, έστω κι αν το δυστύχημα προκλήθηκε εσκεμμένα, είχαν δηλώσει την Παρασκευή πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top