Παιδί βιασμού την περίοδο του εμφυλίου στην Βοσνία, ψάχνει τους βιολογικούς του γονείς!

Ντοκιμαντέρ για παιδιά που γεννήθηκαν μετά από εγκλήματα και είχαν την ίδια τύχη

Παιδί βιασμού την περίοδο του εμφυλίου στην Βοσνία, ψάχνει τους βιολογικούς του γονείς!

Συγκλονίζει η ιστορία του Άλεν Μουχίκ, ενός νεαρού Βόσνιου που γεννήθηκε έπειτα από βιασμό της μουσουλμάνας μητέρας του από Σέρβο στρατιώτη στον εμφύλιο της Βοσνίας το 1992 και εγκαταλείφθηκε. Ο 22χρονος σήμερα Άλεν, αφηγείται την τραυματική εμπειρία του σε ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο ψάχνει τους βιολογικούς του γονείς.

Είναι ένα από τα δεκάδες παιδιά που γεννήθηκαν μετά από εγκλήματα και είχαν την ίδια τύχη. Σε ηλικία επτά μηνών υιοθετήθηκε από μια μουσουλμανική οικογένεια, ενώ έμαθε για την υιοθεσία του όταν ήταν δέκα ετών, σε μια διένεξη στο σχολείο. Όπως λέει, δεν θα είχε ποτέ το κουράγιο να αναζητήσει τους βιολογικούς του γονείς, αν δεν τον ακολουθούσαν οι κάμερες.

ap050520014536.jpg
Ο Άλεν ήταν εξοργισμένος για πολύ καιρό με την απόφαση της μητέρας του να τον εγκαταλείψει, όμως σήμερα έχει αλλάξει γνώμη: «Δεν φταίει εκείνη. Ίσως δεν μπορούσε να αντέξει τόσο πόνο. Ήταν ένα μεγάλο τραύμα για εκείνη, ένα σοκ. Την έχω συγχωρέσει», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Σεμσουντίν Γκεγκίκ, δημιουργό του ντοκιμαντέρ -που γυρίστηκε για να σπάσει το ταμπού των «αόρατων παιδιών» των εμφυλίων πολέμων-, η βιολογική του μητέρα μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου δημιούργησε οικογένεια και έγινε μητέρα άλλων δύο παιδιών.

Ο Άλεν, ωστόσο, δεν μπορεί να συγχωρήσει τον πατέρα του, τον οποίο δεν κατόρθωσε ποτέ να συναντήσει. Βιολογικός του πατέρας είναι ο Ραμντίλο Βούκοβιτς, 62 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε από το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Σεράγεβο σε 5,5 χρόνια φυλάκιση, αλλά αθωώθηκε μετά από έφεση τον Απρίλιο του 2008. «Κανείς δεν τον ανάγκασε να κάνει τέτοιο πράγμα. Δεν μπορεί να αθωωθεί για την πράξη του», λέει χαρακτηριστικά ο Άλεν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top