Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία των ηγετών της G20- Υπάλληλος τα έστειλε κατά λαθος με email!

"Εκτεθειμένοι" οι Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν

Διέρρευσαν προσωπικά στοιχεία των ηγετών της G20- Υπάλληλος τα έστειλε κατά λαθος με email!

​Μία απίστευτη γκάφα ενός υπαλλήλου των τελωνειακών υπηρεσιών της Αυστραλίας, εξέθεσε τα προσωπικά στοιχεία των ηγετών της G20, μεταξύ των οποίων είναι οι Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ και Βλαντιμίρ Πούτιν!

Ο αριθμός διαβατηρίου, οι λεπτομέρειες βίζας και άλλα προσωπικά στοιχεία, είναι μερικά από τα δεδομένα που διέρρευσαν, όταν ο υπάλληλος έστειλε κατά λάθος με email τα στοιχεία των ισχυρών ηγετών στην τοπική επιτροπή διοργάνωσης Κυπέλλου Ασίας. Αυτό συνέβη όταν το πεδίο του παραλήπτη συμπληρώθηκε αυτόματα, κάτι που δεν ήλεγξε ο υπάλληλος. Ο παραλήπτης ειδοποίησε τον αποστολέα, ο οποίος στράφηκε στην Υπηρεσία Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, η οποία αποκαλύπτει το γεγονός, επικαλούμενη σχετική αναφορά από την Υπηρεσία Προσωπικών Δεδομένων της Αυστραλίας, το περιστατικό που συνέβη εξαιτίας της απροσεξίας του υπαλλήλου, έγινε τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάλιστα η Υπηρεσία δεν έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τα γραφεία των ηγετών για το "λάθος", αφού θεώρησε «το ρίσκο πολύ χαμηλό».

Όπως αναφέρει η ίδια, το επίμαχο email έχει σβηστεί από τα εισερχόμενα του παραλήπτη και πλέον δεν είναι διαθέσιμο σε κανέναν διακομιστή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top