Οι αποζημιώσεις των συγγενών μπορεί να είναι μικρότερες,αν αποδειχθεί ότι ο πιλότος αυτοκτόνησε

Εκτός κι αν η Germanwings δεχτεί να τους αποζημιώσει πλήρως

Οι αποζημιώσεις των συγγενών μπορεί να είναι μικρότερες,αν αποδειχθεί ότι ο πιλότος αυτοκτόνησε

​Οι αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να αποδίδουν μια προκαταβολή εντός 15 ημερών σε όσους δικαιούνται αποζημίωση, από τη στιγμή που τα θύματα έχουν ταυτοποιηθεί. Η προκαταβολή στις οικογένειες δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 18.000 ευρώ.

Ο αερομεταφορέας θεωρείται ο πρώτος υπεύθυνος όταν υπάρχει δυστύχημα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ακόμη κι αν δεν έχει κάνει κανένα λάθος. Η ευθύνη του αερομεταφορέα εκτιμάται ως 127.000 ευρώ ανά επιβάτη στο πλαίσιο μιας διεθνούς πτήσης. Αν οι αποζημιώσεις ξεπερνούν αυτό το πλαφόν, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί ότι είναι δική της ευθύνη και να μη δεχθεί να πληρώσει τις επιπλέον αποζημιώσεις.

Αν ισχύσει η άποψη ότι ο συγκυβερνήτης αυτοκτόνησε, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να αθωώσουν την εταιρεία-πελάτη τους και να μειώσουν κατά πολύ τις αποζημιώσεις. Εκτός και αν η Germanwings επιθυμεί να διατηρήσει την εικόνα της και δεχθεί να αποζημιώσει πλήρως τις οικογένειες των θυμάτων.

Σε περίπτωση απώλειας συζύγου, ο παράγοντας ηθικής αποζημίωσης εκτιμάται στα 20.000-30.000 ευρώ. Αυτά τα ποσοστά μεγαλώνουν, όταν ο θάνατος επήλθε βίαια ή σε εξαιρετικές συνθήκες, όπως στην περίπτωση του Airbus.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top