Οι αποζημιώσεις των συγγενών μπορεί να είναι μικρότερες,αν αποδειχθεί ότι ο πιλότος αυτοκτόνησε

Εκτός κι αν η Germanwings δεχτεί να τους αποζημιώσει πλήρως

​Οι αεροπορικές εταιρείες είναι υποχρεωμένες να αποδίδουν μια προκαταβολή εντός 15 ημερών σε όσους δικαιούνται αποζημίωση, από τη στιγμή που τα θύματα έχουν ταυτοποιηθεί. Η προκαταβολή στις οικογένειες δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 18.000 ευρώ.

Ο αερομεταφορέας θεωρείται ο πρώτος υπεύθυνος όταν υπάρχει δυστύχημα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ακόμη κι αν δεν έχει κάνει κανένα λάθος. Η ευθύνη του αερομεταφορέα εκτιμάται ως 127.000 ευρώ ανά επιβάτη στο πλαίσιο μιας διεθνούς πτήσης. Αν οι αποζημιώσεις ξεπερνούν αυτό το πλαφόν, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί ότι είναι δική της ευθύνη και να μη δεχθεί να πληρώσει τις επιπλέον αποζημιώσεις.

Αν ισχύσει η άποψη ότι ο συγκυβερνήτης αυτοκτόνησε, οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορεί να αθωώσουν την εταιρεία-πελάτη τους και να μειώσουν κατά πολύ τις αποζημιώσεις. Εκτός και αν η Germanwings επιθυμεί να διατηρήσει την εικόνα της και δεχθεί να αποζημιώσει πλήρως τις οικογένειες των θυμάτων.

Σε περίπτωση απώλειας συζύγου, ο παράγοντας ηθικής αποζημίωσης εκτιμάται στα 20.000-30.000 ευρώ. Αυτά τα ποσοστά μεγαλώνουν, όταν ο θάνατος επήλθε βίαια ή σε εξαιρετικές συνθήκες, όπως στην περίπτωση του Airbus.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top