Για πάνω από δύο εβδομάδες θα κρατήσει η περισυλλογή των ανθρώπινων μελών από τις Γαλλ. Άλπεις

Εξαιρετικά δύσκολο το έργο των διασωστών

​Εξαιρετικά δύσκολο είναι το έργο των περίπου 600 πυροσβεστών, αστυνομικών, διασωστών, συμπεριλαμβανομένων και των 10 ιατροδικαστών, οι οποίοι συμμετέχουν στην προσπάθεια περισυλλογής των ανθρώπινων μελών που έχουν διασκορπιστεί, μετά τη συντριβή του γερμανικού αεροσκάφους, ��τις Γαλλικές Άλπεις.

spl985788_011.jpg
Εξαιτίας του απότομου εδάφους στο βουνό των Άλπεων αλλά και της σφοδρότατης πρόσκρουσης, η οποία δεν άφησε λείψανα μεγαλύτερα από το μέγεθος ενός λάπτοπ, η διαδικασία της περισυλλογής μπορεί να διαρκέσει για περισσότερο από δύο εβδομάδες.

«Φανταστείτε 150 θύματα, διασκορπισμένα και διαμελισμένα σε μια τεράστια έκταση και σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη πλαγιά του βουνού» δήλωσε στους δημοσιογράφους της Μασσαλίας, ο στρατηγός Ντέιβιντ Γκαλτιέρ, την Πέμπτη.

spl985788_024.jpg
Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των θυμάτων θα πρέπει να περιμένουν αρκετό καιρό, αφού η ταυτοποίηση των ανθρώπινων μελών μέσω του DNA των συγγενών είναι μια διαδικασία που απαιτεί και αυτή χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top