Στο σκοτάδι βυθίστηκε το Άμστερνταμ λόγω εκτεταμένης διακοπής ρεύματος

Στο σκοτάδι βυθίστηκε το Άμστερνταμ λόγω εκτεταμένης διακοπής ρεύματος

​Χάος επικράτησε το πρωί της Παρασκευής στο Άμστερνταμ, εξαιτίας εκτεταμένης διακοπής ρεύματος που σημειώθηκε στην ολλανδική πρωτεύουσα και σε περιοχές γύρω από αυτή, λόγω υπερφόρτωσης των γραμμών του δικτύου.

Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της διακοπής αντιμετώπισε το αεροδρόμιο Σίπχολ, η ηλεκτροδότηση του οποίου αποκαταστάθηκε πριν από λίγο. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου –του τέταρτου μεγαλύτερου της Ευρώπης- οι εισερχόμενες πτήσεις εκτρέπονται σε περιφερειακά αεροδρόμια και θα υπάρξουν καθυστερήσεις σε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις.

Μεγάλος αριθμός δρομολογίων επιβατικών τρένων ματαιώθηκε σε όλη τη χώρα, ενώ επηρεάστηκε και η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με εφεδρική πηγή ηλεκτροδότησης, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS.

Η διακοπή έπληξε μεγάλα τμήματα της βόρειας Ολλανδίας, περιλαμβανομένου του γειτονικού κέντρου ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 2 εκατομμύρια σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.

Η διακοπή οφείλεται σε βλάβη σε υποσταθμό υψηλής τάσης στο προάστιο Ντιέμεν του Άμστερνταμ, ενώ η εταιρεία ηλεκτροδότησης TenneΤ δεν έχει ενημερώσει για το πόσο θα διαρκέσει το μπλακ άουτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top