Μέχρι και τσεκούρι χρησιμοποίησε ο κυβερνήτης του μοιραίου Airbus για να μπει στο πιλοτήριο

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας

Μέχρι και τσεκούρι χρησιμοποίησε ο κυβερνήτης του μοιραίου Airbus για να μπει στο πιλοτήριο

​Oλοένα και νέες λεπτομέρειες σχετικά με την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την Bild, ο κυβερνήτης του Αirbus της Germanwings, Πάτρικ Σοντενχάιμερμ, ακολουθώντας πιστά κάθε οδηγία άφησε το πιλοτήριο αφού το αεροσκάφος είχε φτάσει στα 38.000 πόδια, Στη συνέχεια όταν διαπίστωσε ότι ο συγκυβερνήτης μπλόκαρε την είσοδό του στο πιλοτήριο, χρησιμοποίησε ακόμη και ένα τσεκούρι που βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο για να παραβιάσει τη θωρακισμένη πόρτα για να σώσει το αεροπλάνο.

Μία εκπρόσωπος της Germanwings είπε πως ένα τσεκούρι βρισκόταν μέσα στο αεροπλάνο. Το εργαλείο αυτό αποτελεί μέρος του εξοπλισμού ασφαλείας ενός A320, δήλωσε.

2700F0B100000578-0-image-m-7_1427401529579.jpg

Υπενθυμίζεται ότι, ο συγκυβερνήτης πέρασε ένα βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο το 2009 και είχε ��κολουθήσει ψυχιατρική θεραπεία, υποστηρίζει η εφημερίδα βασιζόμενη σε έγγραφα της γερμανικής αρχής επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA).

Έκτοτε ο νεαρός άνδρας ακολουθούσε ιδιαίτερη και τακτική ιατρική θεραπεία, συνεχίζει η εφημερίδα, η οποία υποστηρίζει πως οι πληροφορίες αυτές διαβιβάσθηκαν στην LBA από τη Lufthansa, θυγατρική της οποίας είναι η Germanwings.

Ο επικεφαλής της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Κάρστεν Σπορ δήλωσε χθες, Πέμπτη, χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πως ο Αντρέας Λούμπιτς είχε διακόψει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του ως πιλότου την οποία είχε αρχίσει το 2008.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top