Λεπτό προς λεπτό η τελευταία μισή ώρα πριν την τραγωδία στις Αλπεις-Τι κατέγραψε το μαύρο κουτί

Στη δημο��ιότητα οι συνομιλίες

Τα τελευταία τριάντα λεπτά που καταγράφηκαν στο «μαύρο κουτί» του μοιραίου αεροσκάφους Airbus 320 της Germanwings αποκαλύπτε�� η «Wall Street Journal» την ώρα που η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα της εξελίξεις για την αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Άλπεις.

Η είδηση πως ο συγκυβερνήτης Αντρέα Λούμπιτζ ήταν εκείνος που «έριξε» το αεροσκάφος και οδήγησε μαζί του σε θάνατο άλλες 149 ψυχές έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Resizer (1).jpg

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό τι έγινε μισή ώρα πριν την ανείπωτη τραγωδία

-Οι πιλότοι συνομιλούν σε φυσιολογικό και χαρούμενο κλίμα τα πρώτα 20 λεπτά από τα 30 συνολικά που είναι καταγραμμένα στο «μαύρο κουτί».
-Ο πιλότος ενημερώνει το συγκυβερνήτη για την προσγείωση στο Ντίσελντορφ και οι απαντήσεις του Λούμπιτζ είναι κοφτές.
-Ο πιλότος ζητάει από τον συγκυβερνήτη να πάρει τον έλεγχο του αεροσκάφους.
-Ακούγεται η καρέκλα που κινείται και ο θόρυβος από την πόρτα που κλείνει, ενώ ο πιλότος πιθανότατα πηγαίνει στην τουαλέτα.
-Λίγο αργότερα ο Λούμπιτζ ενεργοποιεί το σύστημα προσγείωσης.Λίγο αργότερα ο Λούμπιτζ ενεργοποιεί το σύστημα προσγείωσης.
-Ο πιλότος ακούγεται επανειλημμένα να ζητάει να μπει μέσα στην καμπίνα.
-Χτυπάει την πόρτα του πιλοτηρίου. Δεν παίρνει καμία απάντηση, αλλά μέσα στο πιλοτήριο ακούγεται η αναπνοή του συγκυβερνήτη.
-Ο Πύργος Ελέγχου της Μασσαλίας ακούγεται επανειλημμένα να προσπαθεί να επικοινωνήσει με την καμπίνα.
-Ο Πύργος Ελέγχου ζητά από το πιλοτήριο να εισάγει τον κωδικό 7700 στον αναμεταδότη. Δεν λαμβάνει καμία απάντηση και το αεροπλάνο παίρνει προτεραιότητα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα για έκτακτη προσγείωση.

-Ο Πύργος Ελέγχου ζητάει από τα άλλα αεροσκάφη να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με το αεροπλάνο της Germanwings μέσω ραδιοφώνου. Καμία απάντηση.
-Ακούγονται συναγερμοί. Το αεροπλάνο είναι κοντά στο έδαφος και μετά ακούγονται δυνατοί θόρυβοι, που δείχνουν ότι κάποιος προσπαθεί να κλωτσήσει την πόρτα για να μπει μέσα.
-Ενας θόρυβος ακούγεται ακριβώς πριν την συντριβή. Πιθανότα το αερ��πλάνο προσκρούει κάπου, πριν συντριβεί στην βουνοπλαγιά
-Ο Πύργος Ελέγχου δεν έλαβε κάποιο μήνυμα ανησυχίας. Ο συγκυβερνήτης δεν απάντησε ποτέ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top