ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα δεδομένα στα πιλοτήρια αεροπορικών εταιρειών μετά την τραγωδία στις Άλπεις!

Μόνιμη η παρουσία δυο ατόμων στο πιλοτήριο

ΑΛΛΑΖΟΥΝ τα δεδομένα στα πιλοτήρια αεροπορικών εταιρειών μετά την τραγωδία στις Άλπεις!

​Η καναδική Air Transat, η ισλανδική Icelandair, η νορβηγική Air Shuttle και η βρετανική Easyjet αλλάζουν τους κανονισμούς τους και επιβάλλουν την υποχρεωτική παρουσία δυο προσώπων μέσα στο πιλοτήριο, μετά την αεροπορική τραγωδία της Germanwings, για την οποία ευθύνη φέρεται να έχει ο συγκυβερνήτης του Airbus 320, Αντρέας Λούμπιτζ!

Η βρετανική εταιρεία χαμηλού κόστους EasyJet, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από αύριο Παρασκευή, 27η Μαρτίου, «θα αλλάξει η διαδικασία» και θα υπάρχουν διαρκώς δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο. «Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεργασία με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας», εξήγησε.

Από την πλευρά της, η καναδική αεροπορική εταιρεία Air Transat αποφάσισε και αυτή να επιβάλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων όλων των αεροσκαφών της. «Αποφασίσαμε ότι θα υπάρχουν πάντα δύο άνθρωποι στο πιλοτήριο», ανέφερε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Ντέμπι Καμπάνα. Το μέτρο αυτό θα εφαρμοστεί από αύριο Παρασκευή.

«Όταν ο ένας από τους δύο πιλότους θα βγαίνει από το κόκπιτ, θα μπαίνει στο πιλοτήριο ο διευθυντής πτήσης», (ο επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας), εξήγησε η εκπρόσωπος.

Η εταιρεία Air Transat εδρεύει στο Μόντρεαλ και πραγματοποιεί πτήσεις εντός του Καναδά αλλά και προς την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις Αντίλλες.

Ακόμα, η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Norwegian Air Shuttle θα επιβάλει την υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων μέσα στο πιλοτήριο, ανακοίνωσε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχός της.

«Όταν ένας από τους παρόντες στο πιλοτήριο βγαίνει έξω, θα πρέπει στο εξής να υπάρχουν δύο πρόσωπα μέσα σ' αυτό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος πτήσεων της νορβηγικής εταιρείας Τόμας Χεστάμερ. Το μέτρο αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιθανότατα από αύριο Παρασκευή.

«Το συζητούσαμε από καιρό αλλά το γεγονός αυτό επιτάχυνε τις απο��άσεις μας», εξήγησε ο Χεστάμερ.

Τα νέα μέτρα θα υποβληθούν προς εξέταση στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Νορβηγίας. «Αναμένω ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται από αύριο», είπε το στέλεχος της Norwegian, της τρίτης σε μέγεθος ευρωπαϊκής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Η Norwegian Air Shuttle ιδρύθηκε το 1993 και μέχρι σήμερα κανένα αεροσκάφος της δεν έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο δυστύχημα.

Οι λόγοι για τους οποίους ο Γερμανός συγκυβερνήτης τη Α320 οδήγησε το αεροσκάφος στον όλεθρο παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

Οι Γάλλοι ερευνητές της υπόθεσης και το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας πάντως δηλώνουν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top