ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Πριν από 52 χρόνια είχε συντριβεί αεροσκάφος της Air France στο ίδιο σημείο!

Εκατομμύρια κομμάτια του Airbus και διαμελισμένα πτώματα στον τόπο της συντριβής

ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ: Πριν από 52 χρόνια είχε συντριβεί αεροσκάφος της Air France στο ίδιο σημείο!

Σε εκατομμύρια κομμάτια διαλύθηκε το μοιραίο Airbus, με τα συντρίμμια του αεροσκάφους να θυμίζουν χαρτοπόλεμο στον τόπο της συντριβής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κομμάτι που έχει απομείνει από το αεροσκάφος της Germanwings, είναι στο μέγεθος μιας οικιακής συσκευής.

Η σφοδρή κακοκα��ρία στις Γαλλικές Άλπεις καθυστερεί την αποστολή των διασωστών, ενώ τα ελικόπτερα δυσκολεύονται να πετάξουν πάνω από το σημείο της συντριβής.

Καταραμένη φαίνεται πως είναι η περιοχή, αφού πριν από 52 χρόνια, ένα ακόμη αεροπορικό δυστύχημα είχε συμβεί σχεδόν στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, την 1η Σεπτεμβρίου του 1953, είχαν σκοτωθεί 42 άτομα σε αεροπορικό δυστύχημα, όταν ένα αεροσκάφος της Air France είχε καταπέσει 16 χιλιόμετρα από την πόλη Μπαρσελονέτ, πολύ κοντά στον τόπο της τωρινής καταστροφής.

Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από το Παρίσι στη τότε Σαϊγκόν και αργότερα πόλη του Χο Τσι Μινχ και είχε προσκρούσει στο βουνό λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο πιλότος της πτήσης είχε έλθει σε επαφή με τον περιφερειακό πύργο έλεγχο του Aix-en-Provence στις 23:25 της πρώτης ημέρας του Σεπτέμβρη του 1953, μόλις 5 λεπτά πριν από την πτώση του αεροσκάφους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top