ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ:Η 5χρονη που ζει με την καρδιά έξω από το σώμα της!

Η μητέρα της μαζεύει χρήματα για να εγχειριστεί η μικρούλα

​Η ιστορία της 5χρονης Virsaviya “Bathsheba” Borun συγκλονίζει και προκαλεί κόμπο στο στομάχι! Η μικρούλα γεννήθηκε στην Ρωσία με ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας!

Συγκεκριμένα πάσχει από μια σπάνια γενετική πάθηση, η οποία ονομάζεται Pantalogy of Cantrell (πενταλογία του Cantrell), ή αλλιώς θωρακό-κοιλιακό σύνδρομο. Στο σύνδρομο αυτό τα παιδιά γεννιούνται με ελαττώματα στο διάφραγμα στο κάτω στέρνο, στην καρδιά, στα κοιλιακά τοιχώματα και στο περικάρδιο. Όλα αυτά τα εσωτερικά όργανα δεν βρίσκονται εντός, αλλά έξω από το σώμα. Το προσδόκιμο ζωής ανθρώπων με αυτή την πάθηση είναι εξαιρετικά χαμηλό.

mikri01.jpg
Τώρα η Virsaviya χρειάζεται να υποβληθεί σε μια εξαιρετικά λεπτή και επικίνδυνη επέμβαση και οι γιατροί σήκωσαν τα χέρια ψηλά με την περίπτωσή της. Η μικρούλα δεν έχει πολλά χρόνια ζωής ακόμη.

Οι γιατροί ανακάλυψαν το πρόβλημα όταν η μητέρα της ήταν 6 μηνών έγκυος.

Όταν έφτασε η στιγμή του τοκετού οι γιατροί θεωρούσαν πως η μικρή θα πεθάνει μόλις γεννηθεί.

Ο μαιευτήρας μάλιστα αρνήθηκε να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Τελικά η Virsaviya γεννήθηκε και άντεξε, δεν πέθανε.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι λίγες μέρε�� μετά την γέννησή της ο πατέρας της, την εγκατέλειψε και η μητέρα της Dari, την μεγαλώνει ολομόναχη.

mikri02.jpg
Όταν η μικρή έφτασε 3 μηνών ένας Ρώσος χειρουργός πήρε την ευθύνη και τοποθέτησε όπως μπορούσε, τα όργανα της μέσα στο κορμί.

Μια λύση έμενε μόνο. Να βρουν κατάλληλους χειρουργούς στο εξωτερικό για να επανατοποθετήσουν τα όργανα μέσα στο κορμί της 5χρονης και να συνεχίσει μια φυσιολογική ζωή. Οι γιατροί βρέθηκαν και προθυμοποιήθηκαν να την χειρουργήσουν.

Η μικρούλα έπρεπε να μεταφερθεί στη Βοστόνη και εκεί μια ομάδα εξειδικευμένων χειρουργών από το Boston’s Children’s Hospital (Νοσοκομείο Παίδων της Βοστόνης) θα της έσωζε τη ζωή.

Το πρόβλημα ήταν πως για μια τέτοια επέμβαση απαιτούνταν το λιγότερο 20.000 δολάρια, ποσό που φυσικά η οικογένεια της Virsaviya δεν διέθετε. Ξεκίνησε έτσι, μια καμπάνια στο διαδίκτυο προκειμένου να βρεθούν τα χρήματα για την επέμβαση.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε δυστυχώς δεν άγγιξε τον στόχο. Τα χρήματα που βρέθηκαν ήταν μόλις 8.517 δολάρια.

Η ζωή της μικρής μέρα με την μέρα κινδυνεύει όλο και περισσότερο. Στη Ρωσία αλλά και στις ΗΠΑ, ήδη έχουν κινητοποιηθεί διάφορες οργανώσεις για το παιδί προκειμένου να συγκεντρωθεί και το υπόλοιπο ποσό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top