Αθώα ήταν η 27χρονη που λιντσαρίστηκε στο Αφγανιστάν!

Δεν έκαψε το κοράνι αποφάνθηκε ο ανώτερος ποινικός ανακριτής

Αθώα  ήταν η 27χρονη που λιντσαρίστηκε στο Αφγανιστάν!
Αθώα αποδείχθηκε η 27χρονη Φαρκχούντα που λιντσαρίστηκε στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, με την κατηγορία ότι έκαψε το Κοράνι! Το βίντεο μάλιστα με την αποκρουστική ενέργεια του πλήθους έκανε τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε σάλο.

Ο ανώτερος ποινικός ανακριτής της χώρας ανακοίνωσε ότι εξέτασε όλα τα έγγραφα και τα αποδεικτικά στοιχεία εκ νέου, αλλά δεν μπόρεσε να βρει καμία ένδειξη ότι η Φαρκχούντα έκαψε το Κοράνι, όπως δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζαχίρ στους δημοσιογράφους στην κηδεία της γυναίκας που τελέστηκε σήμερα. «Η Φαρκχούντα ήταν απολύτως αθώα» είπε.

Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι θα τιμωρήσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και ότι 13 πολίτες, περιλαμβανομένων οκτώ αξιωματικών της αστυνομίας που παρακολουθούσαν το λιντσάρισμα χωρίς να κάνουν τίποτα, έχουν ήδη συλληφθεί.

Η 27χρονη ήταν δασκάλα Ισλαμικών Σπουδών ενώ ο αδελφός της διέψευσε τις πληροφορίες ΜΜΕ ότι η αδελφή του ήταν ψυχικά ασθενής και εξήγησε ότι ήταν επινόηση του πατέρα τους στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του όταν η αστυνομία τους ειδοποίησε να φύγουν από την πόλη.

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στην κηδεία της 27χρονης, στην οποία το φέρετρο μετέφεραν γυναίκες, φωνάζοντας «θέλουμε δικαιοσύνη»,.
Τη δ��λοφονία καταδίκασε και ο Αφγανός πρόεδρος.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top