Συρία: επίθεση αυτοκτονίας με 45 νεκρούς στην κουρδική πόλη Χασάκα

Πάνω από 100 τα θύματα σε μία ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα

Συρία: επίθεση αυτοκτονίας με 45 νεκρούς  στην κουρδική πόλη Χασάκα
Μαίνονται οι συγκρούσεις στη Συρία, όπου επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην κουρδική πόλη Χασάκα, την παραμονή της γιορτής Νεβρός (κουρδικής πρωτοχρονιάς) η οποία προκάλεσε τον θάνατο 45 ατόμων - ανάμεσά τους πέντε παιδιά και πολλές γυναίκες - ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες, πολλοί από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, από όσους είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να γιορτάσουν την πρωτοχρονιά.

Ενδεικτικό είναι ότι την τελευταία μέρα ξεπερνούν τα 100 τα θύματα από τις συγκρούσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Η σύγκρουση στη Συρία έχει κοστίσει τη ζωή μέχρι στιγμής περισσότερων από 215.000 ανθρώπινων ζωών, αριθμός που ενδέχεται να μεγαλώσει αν προστεθούν οι χιλιάδες αγνοούμενοι. Μάλιστα 11 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τις εστίες τους, και 4 εκατομμύρια από αυτούς εγκατέλειψαν τη χώρα.

Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότερα από 70 μέλη των δυνάμεων του τακτικού στρατού σκοτώθηκαν σε επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική χώρα.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν δήλωσε ότι στόχος των επιθέσεων ήταν σημεία ελέγχου και κυβερνητικές θέσεις στην επαρχία Χάμα, όπου τουλάχιστον 50 μέλη του συριακού στρατού σκοτώθηκαν, καθώς και στη Χομς, που σε μεγάλο βαθμό τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Στις επιθέσεις σκοτώθηκαν επίσης αρκετοί τζιχαντιστές.

«Τους τελευταίους μήνες, το Ισλαμικό Κράτος υπέστη ήττες στις επαρχίες Χαλέπι, Ράκα και Χασάκα απέναντι στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους κούρδους μαχητές και τώρα προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος με στρατιωτικές νίκες επί του πεδίου, παρότι αυτές είναι περιορισμένες» δήλωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top