Αυστρία: Έφηβος, ο οποίος είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, παραδόθηκε στην αστυνομία!

Έχασε τη σπλήνα του, ένα νεφρό και έναν πνεύμονα!

Αυστρία: Έφηβος, ο οποίος είχε ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, παραδόθηκε στην αστυνομία!

Ένας 16χρονος από τη Βιέννη, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την χώρα του για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, παραδόθηκε στην αστυνομία την περασμένη εβδομάδα, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο δικηγόρος του στο πρακτορείο ειδήσεων APA.

«Έχασε τη σπλήνα του, ένα νεφρό και έναν πνεύμονα. Θέλει να διαγράψει το παρελθόν, ομολόγησε τα πάντα, και επιθυμεί να συνεργαστεί με την αστυνομία» δήλωσε ο δικηγόρος του, Βέρνερ Τόμανεκ.

Ο έφηβος περιέγραψε ότι μετέβη με ασθενοφόρο στην κουρδική πόλη Κομπάνι στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, προτού τραυματιστεί κατά τη διάρκεια ενός βομβαρδισμού ενός προπυργίου των Ισλαμιστών, της πόλης Ράκα, στη Συρία. Ο νεαρός, ο οποίος εργάστηκε ως μαθητευόμενος στον τομέα των ασφαλειών, προσηλυτίστηκε τον Μάιο του 2014 και έφυγε για τη Συρία τον επόμενο Αύγουστο.

Ο 16χρονος Αυστριακός πήγε στην πρεσβεία της Αυστρίας στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να επιστρέψει στην χώρα του με τη βοήθεια των αυστριακών αρχών. Όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Βιέννης, συνελήφθη με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της προετοιμασίας ενεργειών με τρομοκρατικό σκοπό και της υποκίνηση διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο ίδιος είχε εμφανιστεί σε προπαγανδιστικό βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος φορώντας στρατιωτική στολή στη Ράκα.

Την ίδια ώρα, μια 21χρονη Βρετανίδα συνελήφθη τη Δευτέρα σε μία στάση λεωφορείων στην Άγκυρα από την τουρκική αστυνομία, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ήθελε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Χθες απελάθηκε στη Βρετανία όπου και συνελήφθη, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη Σκότλαντ Γιαρντ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top