«Υπάρχουν αλκοολικοί στις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ»

Το παραδέχεται ο επικεφαλής τους

«Υπάρχουν αλκοολικοί στις Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ»

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του νέου επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας του Αμερικανού Προέδρου Τζόζεφ Κλάνσι ενώπιον της Γερουσίας, ότι πολλοί πράκτορες έχουν πρόβλημα αλκοολισμού!

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά στελέχη της Υπηρεσίας στρέφονται συχνά στο αλκοόλ λόγω του άγχους, προκαλώντας «τεράστια ζημιά» στο υπόλοιπο προσωπικό. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις πράξεις, πρέπει να επικρατεί αυτοκυριαρχία, συναίσθηση των ευθυνών. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να βοηθήσουμε εκείνους που στρέφονται προς το αλκοόλ μέσω μηχανισμών προστασίας», τόνισε ο Κλάνσι.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του κοινοβουλευτικής ακρόασης μετά το διορισμό του, στα μέσα του Φεβρουαρίου, ο Κλάνσι δέχθηκε τα πυρά πολλών γερουσιαστών, εξαιτίας του τελευταίου περιστατικού που αμαύρωσε την εικόνα της υπηρεσίας: Πρόκειται για τους δύο πράκτορες, οι οποίοι όντας μεθυσμένοι, προσέκρουσαν με το αυτοκίνητό τους σε προστατευτικό κιγκλίδωμα στο Λευκό Οίκο στις αρχές του μήνα.

Ο Κλάνσι διευκρίνισε ότι έχει αρχίσει έρευνα για τους πράκτορες, ενώ παραδέχτηκε ακόμα ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό πέντε ημέρες αργότερα. «Το γεγονός ότι αυτή η πληροφορία δεν έφθασε στην κορυφή (της ιεραρχίας) είναι ασυγχώρητο. Θα πάρει χρόνο να οικοδομήσω την εμπιστοσύνη προς την υπηρεσία» τόνισε ακόμη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top