ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ η Φρανκφούρτη: Επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΕΚΤ

Εγκαινιάζεται σήμερα η νέα έδρα της ΕΚΤ

ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΗ η Φρανκφούρτη: Επεισόδια έξω από τα γραφεία της ΕΚΤ

«Φλέγεται» από το πρωί το κέντρο της Φρανκφούρτης, όπου χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία εγκαινιάζει σήμερα τη νέα της έδρα.

Συνεχείς είναι οι οδομαχίες μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών ενώ στόχος των επιθέσεων έγινε το δημαρχείο της πόλης, όπου οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια στο ισόγειο του κτηρίου.

CAXs3tcXEAA65bn.jpg

CAX2vihWUAAqWL3.jpg

Επίσης πυρπόλησαν λάστιχα στους γύρω δρόμους και η πυροσβεστική επενέβη για να σβήσει τις φωτιές. Κάποιοι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν σε ουρανοξύστη (τον Skyper) και κρέμασαν πανό «ο καπιταλισμός σκοτώνει».

CAXkXYDUQAE7M7Y.jpg
Η αστυνομία έχει κάνει χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού και έχει θέσει υπό κράτηση 350 άτομ��.

CAXJA2qU8AAbfnj.jpg

Ομάδες διαδηλωτών του Blockupy είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες να στήσουν τον χώρο συγκέντρωσης σε σημείο κοντά στη νέα έδρα της ΕΚΤ.

To αντικαπιταλιστικό κίνημα Blockupy, επέρριψε την ευθύνη των επεισοδίων στην αστυνομία, καταλογίζοντάς της ανάπτυξη δυνάμεων «με σενάριο εμφυλίου πολέμου, το οποίο γίνεται αντιληπτό ως πρόκληση». Από την πλευρά της, η αστυνομία είχε ήδη από νωρίς μιλήσει για «πολύ επιθετικό κλίμα» απέναντί της.

CAXyObKWwAAPWOO.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top