Εξαιρετικά ΚΡΙΣΙΜΗ η κατάσταση της υγείας του ιδρυτή της Σιγκαπούρης!

ΟΛΑ όσα ανέφερε με ανακοίνωσή της η κυβέρνηση

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του ιδρυτή και πρώην πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης Λι Κουάν Γιού -91 ετών σήμερα-, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση, επιδεινώθηκε εξαιτίας λοίμωξης. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Η κατάσταση της υγείας του κ. Λι επιδεινώθηκε εξαιτίας λοίμωξης. Λαμβάνει αντιβιοτική αγωγή. Είναι υπό στενή ιατρική παρακολούθηση».
Να σημειώσουμε, ότι ο Λι Κουάν Γιού εισήχθη στο νοσοκομείο στις 5 Φεβρουαρίου με οξεία πνευμονία.
Ο ο Λι Κουάν Γιού, υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της κυβέρνησης της πόλης-κράτους το 1959, οπότε η Σιγκαπούρη κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία, και παρέμεινε επί τρεις δεκαετίες στην πρωθυπουργία, μέχρι το 1990.
Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου , η Σιγκαπούρη γνώρισε μία θεαματική οικονομική ανάπτυξη και έγινε μία από τις "ασιατικές τίγρεις". Ο Λι Κουάν Γιού, στον οποίο πιστώνεται η επιτυχής πορεία της πόλης-κράτους, παρέμεινε και μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία, μία υψηλής επιρροής πολιτική προσωπικότητα στην Σιγκαπούρη και στην Ασία.\
gregerg.jpg
Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, του Λι Χσιέν Λουνγκ, ο Λι Κουάν Γιού παραιτήθηκε το 1990 και παρέδωσε τη πρωθυπουργία στον Γκοχ Τσοκ Τονγκ, τον στενότερο συνεργάτη του. Αυτός στη συνέχεια παρέδωσε , το 2004, την εξουσία στον γιο του Λι. Το Κόμμα Λαϊκής Δράσης του οποίου ο Λι Κουάν Γιού υπήρξε συνιδρυτής, επικρατεί στις εκλογές συνεχώς από το 1959 και σήμερα ελέγχει τις 80 από τις 87 έδρες του κοινοβουλίου.
Σε βιβλίο που εκδόθηκε το 2003, τρία χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του, ο Λι Κουάν Γιού λέει ότι αισθάνεται όλο και περισσότερο αδύναμος και ότι προσβλέπει σε έναν γρήγορο θάνατο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top