Πούτιν: Έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά ήταν η Ρωσία

Για την προσάρτηση της Κριμαίας

Πούτιν: Έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά ήταν η Ρωσία

​Την αποκάλυψη ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά για να εξασφαλίσει την προσάρτηση της Κριμαίας, έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στη ρωσική τηλεόραση την Κυριακή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε (να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα). Η Κριμαία είναι ιστορική για μας περιοχή. Ρώσοι πολίτες ζουν εκεί. Βρίσκονταν σε κίνδυνο. Δεν μπορούμε να τους εγκαταλείψουμε».

«Ο στόχος μας δεν ήταν να πάρουμε την Κριμαία, προσαρτώντας την. Ο τελικός στόχος μας ήταν να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να εκφράσουν το πώς θέλουν να ζήσουν», σχολίασε ο ίδιος για το δημοψήφισμα.

«Φυσικά δεν έγινε αμέσως κατανοητό (ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις μετά την προσάρτηση της Κριμαίας). Επομένως, στα αρχικά στάδια έπρεπε να καθοδηγήσω τις ένοπλες δυνάμεις μας και να τους δίνω απευθείας οδηγίες», είπε, ενώ επισήμανε ότι η Ρωσία είχε σώσει τη ζωή του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

«Για εμάς έγινε σαφές και λάβαμε πληροφορίες ότι υπήρχαν σχέδια όχι μόνο για τη σύλληψή του, αλλά και για τη φυσική εξόντωσή του», σημείωσε.

Στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Crimea: The Road Back Home», ο Πούτιν δεν παρέλειψε να ρίξει τα καρφιά του κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνοντας ότι το πραξικόπημα στην Ουκρανία σχεδιάστηκε από την Ουάσιγκτον, η οποία προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από τους Ευρωπαίους.

«Βοήθησαν στην εκπαίδευση των εθνικιστών, των ενόπλων τμημάτων τους στη Δυτική Ουκρανία, την Πολωνία και σε κάποιο βαθμό στη Λιθουανία. Διευκόλυναν το π��αξικόπημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top