Τουρκία: Δασκάλα είπε σε μαθήτριες ότι τους αξίζει ο βιασμός, επειδή δεν φορούν μαντίλα!

Ενοχλήθηκε από την φασαρία που έκαναν οι μαθήτριες στο κατ΄ επιλογήν μάθημα για το Κοράνι

​«Αφού δεν καλύπτετε το κεφάλι σας, το να σας βιάσουν ή να σας κάνουν οτιδήποτε κακό, επιτρέπεται από το Ισλάμ», φέρεται να είπε η δασκάλα στις μαθήτριες του Halil Rıfat Paşa Middle School της Βόρειας Τουρκίας.

Η δασκάλα απείλησε τα κορίτσια επειδή έκαναν φασαρία στο κατ΄ επιλογήν μάθημα για το Κοράνι και σύμφωνα με την καταγγελία γονιών σε τηλεοπτικό δίκτυο, προέτρεψε τις μαθήτριες να μην πηγαίνουν σε διαδηλώσεις για την Özgecan Aslan, η οποία βιάστηκε και δολοφονήθηκε, αλλά να προσεύχονται γι αυτήν.

Ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε ότι η δασκάλα έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για όσα είπε, αλλά οι γονείς επιμένουν, ότι αν δεν απολυθεί θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Η διδαχή του Κορανιού αποτελεί μάθημα στην Τουρκία από το 2012. Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται ότι οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης στην Τουρκία έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν, αν θα παρακολουθήσουν αυτό το μάθημα, ζητώντας τον σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των γονιών τους και εγγύηση στο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top