Ιρλανδία: Νομιμοποίησαν τα ναρκωτικά κατά λάθος για 24 ώρες!

Ξαναθέσπισαν νόμο για την απαγόρευση τους

Ιρλανδία: Νομιμοποίησαν τα ναρκωτικά κατά λάθος για 24 ώρες!

​Το ιρλανδικό δικαστήριο νομιμοποίησε κατά λάθος την Τρίτη και για 24 ώρες τη χρήση πάνω από 100 ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων η έκσταση, η κεταμίνη και τα «μαγικά» μανιτάρια!

Το μπέρδεμα προκλήθηκε διότι το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφασή του έκρινε ως αντισυνταγματικό ένα μέρος του νόμου του 1977, σχετικά με την κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών, επειδή δεν είχε την απαραίτητη έγκριση του κοινοβουλίου.

Με την απόφαση αυτή, ξαφνικά έγινε νόμιμη η κατοχή και η χρήση των περισσότερων ναρκωτικών, εκτός της ηρωίνης, της κοκαΐνης και του χασίς. Το κοινοβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως το βράδυ της ίδιας μέρας, για να διορθώσει το πρόβλημα, θεσπίζοντας επειγόντως ένα νέο νόμο που θα απαγόρευε ξανά τη χρήση των ουσιών.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει κατόπιν να επικυρωθεί από τον πρόεδρο της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς. Από τη μεριά του, το υπουργείο Υγείας της Ιρλανδίας, εξέφρασε την ελπίδα να υιοθετηθεί ο νέος νόμος το πολύ μέσα σε 24 ώρες. «Δεν είχαμε ιδέα τι θα αποφασίσει το δικαστήριο, αλλά προετοιμαστήκαμε για αυτή την πιθανότητα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Λέο Βάραντκαρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top