ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ μετά από βασανιστήρια ο δολοφόνος του Νεμτσόφ!

Ο ίδιος είπε ότι πέρασε δύο μέρες δεμένος και με έναν πάνινο σάκο στο κεφάλι

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ μετά από βασανιστήρια ο δολοφόνος του Νεμτσόφ!

​Μέσω βασανιστηρίων φαίνεται πως αποσπάστηκε η ομολογία του κύριου υπόπτου για τη δολοφονία του Μπορίς Νεμτσόφ, πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν, σύμφωνα με τα όσα λέει μέλος της ρωσικής επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που επισκέφτηκε τον κρατούμενο.

Ο Αντρέι Μπαμπούσκιν δήλωσε πως στο σώμα του υπόπτου, του Ζαούρ Νταντάγεφ, εντόπισε πολλά τραύματα, τα οποία υπονοούν ότι δέχτηκε βασανισμό.

Ο ύποπτος του έδειξε ακόμα τα σημάδια από τις χειροπέδες στα χέρια του και από τα σχοινιά με τα οποία του είχαν δέσει τα πόδια του.

Μάλιστα ο ίδιος του είπε ότι πέρασε δύο μέρες δεμένος και με έναν πάνινο σάκο στο κεφάλι, μετά τη σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα.

«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι ο Σαούρ Νταντάγεφ ομολόγησε έπειτα από βασανιστήρια», δήλωσε ο Μπαμπούσκιν και ζήτησε να εξεταστεί το θέμα από «ανθρώπους που δεν εμπλέκονται στην έρευνα».

«Μου φώναζαν συνέχεια "Εσύ σκότωσες τον Νεμτσόφ;". Απαντούσα ''όχι''», σημειώνει ο Ζαούρ. Όπως ισχυρίστηκε, βρισκόταν μαζί με φίλο του τη στιγμή της σύλληψής του στην Ινγκουσετία.

Οι αστυνομικοί «είπαν ότι αν ομολογούσα, θα με άφηναν ελεύθερο. Δέχθηκα σκεπτόμενος ότι έτσι θα σωζόμουν», δήλωσε ο κρατούμενος, σύμφω��α με τον Μπαμπούσκιν.

Η κακοποίηση και η χρήση βασανιστηρίων αποτελούν συνήθεις πρακτικές στη Ρωσία, τόσο στις φυλακές, όσο και κατά τη σύλληψη και τις ανακρίσεις.

Ο Ζαούρ Νταντάγεφ, πρώην μέλος των τσετσενικών δυνάμεων ασφαλείας, συνελήφθη μαζί με τέσσερις άλλους υπόπτους και του απαγγέλθηκαν τη Κυριακή κατηγορίες από δικαστήριο της Μόσχας βάσει της ομολογίας του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top