Γιούτα: Εισηγήθηκαν την εφαρμογή της θανατικής ποινής... στο εκτελεστικό απόσπασμα

Αμφιλεγόμενη μέθοδος αυτή... της θανατηφόρας ένεσης

Γιούτα: Εισηγήθηκαν την εφαρμογή της θανατικής ποινής... στο εκτελεστικό απόσπασμα

​Οι γερουσιαστές της πολιτείας της Γιούτα υπερψήφισαν νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο, οι θανατοποινίτες θα οδηγούνται στο εκτελεστικό απόσπασμα. Σε αυτήν την περίπτωση, η Γιούτα θα γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ, που θα επιτρέπει την θανατική ποινή με αυτόν τον τρόπο.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 18 ψήφους έναντι 10 κατά, και αν ο κυβερνήτης Γκάρι Χέρμπερτ το επικυρώσει, εκτελεστικά αποσπάσματα θα εφαρμόζουν τη θανατική ποινή, όταν το προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως στη θανατηφόρα ένεση δεν είναι διαθέσιμο.

Ο ρεπουμπλικανός Γκάρι Χέρμπερτ δεν έχει κάνει γνωστό αν θα υπογράψει το νομοσχέδιο, το οποίο εισηγήθηκε ο επίσης ρεπουμπλικανός Πολ Ρέι. Σύμφωνα με τον Ρέι, τα εκτελεστικά αποσπάσματα είναι μια ανθρώπινη και γρήγορη εναλλακτική λύση της θανατηφόρας ένεσης.

Το 2008, το Δικαστήριο είχε κρίνει συνταγματική τη θανατηφόρο ένεση, η οποία είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος εκτέλεσης, αλλά πλέον και αμφιλεγόμενος. Οι ελλείψεις τελευταία, των ουσιών που χρησιμοποιούνται στις ενέσεις, οδήγησαν σε διοχέτευση θανατηφόρων πειραματικών συνδυασμών, οι οποίοι προκάλεσαν αργό και επώδυνο θάνατο σε θανατοποινίτες.

Μέσα στον Απρίλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναμένεται να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα αυτών των ενέσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top