"Ο Τζιχάντι Τζον είναι το μεγάλο αφεντικό.Tον είδα να σκοτώνει.Ήθελε να ηρεμώ τους αιχμαλώτους"

Φρικιαστικές αποκαλύψεις από πρώην μεταφραστή των ISIS

"Ο Τζιχάντι Τζον είναι το μεγάλο αφεντικό.Tον είδα να σκοτώνει.Ήθελε να ηρεμώ τους αιχμαλώτους"

​Νέες πληροφορίες για τον δήμιο του Ισλαμικού Κράτους, τον «Τζιχάντι Τζον», έφερε στο «φως» της δημοσιότητας ένα πρώην μέλος της ισλαμιστικής οργάνωσης που αποκαλύπτει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της εκτέλεσης του Ιάπωνα Kenji Goto.

Η πηγή του Sky News που αναφέρεται ως "Saleh", λέει πως συνεργαζόταν τους τελευταίους μήνες με το ISIS και πέταξε πρόσφατα για την Τουρκία από όπου και διέφυγε στην Ευρώπη.

Το πρώην μέλος του ISIS περιγράφει αναλυτικά το πώς εκτελεί ο Τζιχάντι Τζον, κατά κόσμο Mohammed Emwazi.

"Ένας Τούρκος είναι ο σκηνοθέτης των προπαγανδιστικών βίντεο τρόμου", λέει, "αλλά ο 26χρονος Emwazi είναι το μεγάλο αφεντικό. Ο Τούρκος δίνει οδηγίες στο τηλεοπτικό συνεργείο για το πού και πώς θα στηθούν οι κάμερες. Ο Emwazi τους έλεγε συνέχεια, 'πιο γρήγορα, πιο γρήγορα, πρέπει να τελειώνουμε' και όλοι τον ακούν με σεβασμό".

"Οι τζιχαντιστές κάνουν και πρόβες των εκτελέσεων για να προετοιμάσουν τα θύματα για το πώς θα στέκονται μπροστά στην κάμερα. Τους λένε πως δεν θα πάθουν τίποτα", αναφέρει.

Η δουλειά του "Saleh", δίπλα στους ακραίους Ισλαμιστές ήταν να μεταφέρει στους ομήρους τα λόγια των τζιχαντιστών.

"Ο "Τζιχάντι Τζον" μου έλεγε να τους λέω να μην ανησυχούν, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι γυρίζουν απλά ένα βίντεο, ότι δεν θα τους σκοτώσουμε, ότι θέλουμε απλά να σταματήσει η κυβέρνησή τους να επιτίθεται στη Συρία, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μαζί τους γιατί είναι απλά επισκέπτες μας", είπε στο Sky News.

Επίσης, οι τζιχαντιστές έδιναν στους ομήρους αραβικά ονόματα για να τους κάνουν να πιστέψουν ότι ήταν φίλοι τους και να τους ηρεμήσουν.

Για την εκτέλεση του Ιάπωνα δηλώνει: "Ήμουν μπροστά. Στρατιώτες πήραν το σώμα και ο Τζιχάντι Τζον επιβιβάστηκε σε δικό του όχημα και πήρε διαφορετικό δρόμο. Τον σέβονται γιατί είναι ο πιο πρόθυμος για να εκτελεί με αυτόν τον τρόπο".

cegrab-20150127-153549-374-1-480x360.jpg

cegrab-20150301-005824-0-1-762x428.jpg

020315-jihadi-john-mohammed-emwazi-guardian-still-1-762x428.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top