ΧΑΜΟΣ στην Ολλανδική Βουλή: παραιτήσεις υπουργού και υφυπουργού μετά από αποκαλύψεις!

Υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι παραπλάνησαν το κοινοβούλιο της χώρας

​Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ολλανδίας και ο υφυπουργός του παραιτήθηκαν τη Δευτέρα, μετά την αποκάλυψη στοιχείων που καταδεικνύουν ότι παραπλάνησαν το κοινοβούλιο της χώρας σχετικά με μια πληρωμή ύψους 2 εκατ. ευρώ που είχε κάνει το Δημόσιο σε έναν γνωστό στις αρχές κακοποιό εν έτει 2001.

Ο υφυπουργός Φρεντ Τέβεν, ο οποίος ήταν τότε αρχιεισαγγελέας, είχε εγκρίνει την επιστροφή, αφορολόγητου, του ποσού στον Κέες Χέλμαν, έναν έμπορο ναρκωτικών, αφού οι αρχές απέτυχαν να αποδείξουν πως τα χρήματα που είχαν κατασχεθεί από αυτόν αποτελούσαν προϊόν εγκληματικής δραστηριότητας.

Όταν η καταβολή των χρημάτων αυτών ήρθε στο φως πέρυσι, τόσο ο ίδιος, όσο και υπουργός Δικαιοσύνης Ίβο Οπστέλτεν είπαν στο κοινοβούλιο ότι η πληρωμή ήταν μικρότερη και υποστήριξαν ότι όλα τα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση αυτή έχουν χαθεί.

Οι δυο πολιτικοί, που ανήκουν αμφότεροι στο Φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, ανέφεραν ότι η αποτυχία τους να βρουν τα έγγραφα κατέστησε τις θέσεις τους αδύνατον να υποστηριχθούν επαρκώς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top