Ομπάμα για Βενεζουέλα: «Απειλή για την εθνική μας ασφάλεια»

Επέβαλλε κυρώσεις σε επτά άτομα

Ομπάμα για Βενεζουέλα: «Απειλή για την εθνική μας ασφάλεια»

Πιο σκληρή κάνουν την στάση τους απέναντι στη Βενεζουέλα οι Ηνωμένες Πολιτείες, μιας και η χώρα πλέον θεωρείται απειλή για την εθνική ασφάλεια της Αμερικής.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σήμερα τη χώρα «απειλή για την εθνική ασφάλεια», με εκτελεστικό διάταγμα που εξέδωσε, με το οποίο επέβαλε επίσης κυρώσεις σε επτά πρόσωπα.

«Οι πρώην και νυν αξιωματούχοι της Βενεζουέλας που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βενεζουελάνων πολιτών και εμπλέκονται σε πράξεις διαφθοράς δεν θα γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ και πλέον έχουμε τα εργαλεία για να παγώσουμε τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους εμποδίσουμε να χρησιμοποιούν τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά συστήματα», ανέφερε σε ανακοίνω��ή του ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ.

«Ανησυχούμε πολύ για τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να κλιμακώσει τον εκφοβισμό των πολιτικών αντιπάλων της. Τα προβλήματα της Βενεζουέλας δεν μπορούν να επιλυθούν με την ποινικοποίηση της διαφωνίας», πρόσθεσε καλώντας το Καράκας να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατουμένους.

Να σημειωθεί ότι το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ομπάμα ενισχύει έναν νόμο που είχε ψηφιστεί στα τέλη του 2014.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top