Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ΔΕΝ ήξερε ότι πρέπει να πληρώνει τις κοινωνικές εισφορές

Η αντιπολίτευση τον καλεί να δώσει εξηγήσεις

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας ΔΕΝ ήξερε ότι πρέπει να πληρώνει τις κοινωνικές εισφορές

Αντιμέτωπος με το κοινοβούλιο αλλά και με το λαό της Πορτογαλίας έρχεται ο Πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Πάσους Κοέλιο, αφού η είδηση ότι δεν κατέβαλε κοινωνικές εισφορές από το 1999 έως και το 2004, έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, εκείνη την περίοδο, ήταν ελεύθερος επαγγελματίας και όφειλε να τις καταβάλλει ο ίδιος στα δημόσια ταμεία.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν επ’ αυτού, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός είπε: «Δεν γνώριζα ότι ήμουν υποχρεωμένος να πληρώνω. Θα έπρεπε βέβαια να ενημερωθώ σχετικά, αλλά θα μπορούσαν να με είχαν προειδοποιήσει και οι αρχές ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν το έκαναν. Δεν ήθελα σε καμιά περίπτωση να παρακάμψω τις υποχρεώσεις μου, αλλά νόμιζα ότι οι κοινωνικές εισφορές δίνονται σε εθελούσια βάση».

Την αποκάλυψη για τον κεντροδεξιό πρωθυπουργό της χώρας έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Τύπο. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του έχει θέσει πολλά μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Αυτή πάντως είναι η δεύτερη φορά που το όνομα του Πορτογάλου πρωθυπουργού εμπλέκεται σε «σκάνδαλο». Πέρυσι το όνομά του αναμείχθηκε σε μια υπόθεση διαφθοράς του 1999, στην οποία φέρεται να χρησιμοποίησε τις πολιτικές τους διασυνδέσεις για κάποιον επιχειρηματία, που το όνομά βρίσκονταν σε μισθολογικό κατάλογο. Αποδείξεις ωστόσο δεν βρέθηκαν.

Η πορτογαλική αντιπολίτευση από την πλευρά της πάντως καλεί τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top