Ο Ζούκεμπεργκ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το κριτήριο, με το οποίο προσλαμβάνει τους υπαλλήλους του!

«Δεν θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να δουλέψει για το Facebook», είπε

Ο Ζούκεμπεργκ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το κριτήριο, με το οποίο προσλαμβάνει τους υπαλλήλους του!

Το ένα και μοναδικό κριτήριο, με το οποίο προσλαμβάνει τους συνεργάτες του αποκάλυψε ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ο ιδρυτής του Facebook και ένας από τους νεότερους και πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον κόσμο.

Ο 30χρονος Ζούκεμπεργκ μίλησε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη και απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού. Όταν κάποιος τον ρώτησε ποια είναι τα κριτήριά του για να προσλάβει έναν μελλοντικό υπάλληλο, η απάντησή του ήταν απλή, αλλά ουσιαστική.

«Θα προσλάβω κάποιον να δουλέψει για μένα μόνο αν θα μπορούσα εγώ να δουλέψω γι’ αυτόν. Αυτό είναι ένα πολύ καλό τεστ και νομίζω ότι με έχει αποζημιώσει αρκετές φορές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του ψάχνουν για ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες. «Δεν θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να δουλέψει για το Facebook», είπε.

Ο Ζούκεμπεργκ εξήγησε, επίσης, το λόγο που η εταιρεία του απασχολεί σχετικά λίγους υπαλλήλους (10.000), σε σύγκριση με παρόμοιες εταιρείες του κλάδου. «Το πιο σημαντικό είναι να κρατάς την ομάδα σου όσο μικρότερη μπορείς. Υπηρετούμε δισεκατομμύρια ανθρώπους, αλλά η ομάδα μας αριθμεί λιγότερους από 10.000», ανέφερε και τόνισε ότι πρέπει «να έχεις πίστη στον εαυτό σου».

«Μην κάνεις εκπτώσεις με τον εαυτό σου, ό,τι και αν κάνεις. Ο καθένας έχει ένα όραμα που μπορεί να φέρει σε αυτό τον κόσμο», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top