Χίλαρι Κλίντον σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δώστε στη δημοσιότητα τα e-mails μου!

Σκιά στη διεκδίκηση του χρίσματος

Χίλαρι Κλίντον σε Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δώστε στη δημοσιότητα τα e-mails μου!

​Να δώσει σύντομα στη δημοσιότητα τα e-mails της από την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κάλεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Χίλαρι Κλίντον, μετά το σάλο που προκλήθηκε σχετικά με το θέμα της αλληλογραφίας της.

«Θέλω το κοινό να δει την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία. Ζήτησα από το υπουργείο να τα δώσει (τα e-mails) στη δημοσιότητα. Απάντησαν ότι θα τα εξετάσουν πριν από τη δημοσιοποίησή τους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η Κλίντον έχει βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, επειδή, όπως έγινε γνωστό, σχεδόν ολόκληρη η ηλεκτρονική της αλληλογραφία, όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, γινόταν μέσω ενός προσωπικού της λογαριασμού και όχι ενός κρυπτογραφημένου κυβερνητικού λογαριασμού.

Παράλληλα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητεί να διαβάσει τα e-mails της Κλίντον και συγκεκριμένα όσα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2012 στη Βεγγάζη της Λιβύης, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top