ΣΑΛΟΣ στην Ευρώπη: επιτρέπεται στην Γαλλία το ξύλο στα παιδιά!

Κριτική στην χώρα για την μη απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας

ΣΑΛΟΣ στην Ευρώπη: επιτρέπεται στην Γαλλία το ξύλο στα παιδιά!

​Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη με την Γαλλία και το γεγονός ότι δεν έχει επιβάλει μια σαφή απαγόρευση όσον αφορά τη σωματική τιμωρία των παιδιών!

Την Τετάρτη το Συμβούλιο της Ευρώπης άσκησε σφοδρή κριτική στην χώρα.

Ο οργανισμός, στον οποίο μετέχουν 47 χώρες, σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι η γαλλική νομοθεσία όσον αφορά τα χαστούκια και την τιμωρία των παιδιών δεν είναι «επαρκώς σαφής, δεσμευτική και συγκεκριμένη».

Το Συμβούλιο, που εδρεύει στο Στρασβούργο της Γαλλίας, τόνισε πως έχει επανειλημμένως επιπλήξει το Παρίσι για το θέμα αυτό, επειδή δεν έχει υιοθετήσει τους δεσμευτικούς κανόνες του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Αν η Γαλλία συνεχίσει να μην συμμορφώνεται με αυτόν, μπορεί να της επιβληθούν κυρώσεις, όπως για παράδειγμα να της αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου στο Συμβούλιο, να αποκλειστεί από ορισμένες επιτροπές και, θεωρητικά, να στερηθεί ακόμη και την έδρα της στο Συμβούλιο.

Πάντως, η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη να εισαγάγει έναν νέο νόμο που θα προστατεύει συγκεκριμένα τα παιδιά.

«Νομίζω ότι σήμερα η Γαλλία έχει νομοθεσία που της επιτρέπει να καταπολεμά την κακομεταχείριση των παιδιών», δήλωσε η υπουργός Οικογένειας Λοράνς Ροσινιόλ.

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου αφορούσε μόνο τη Γαλλία και προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν έχει εξεταστεί -ή σε τι στάδιο βρίσκεται- η καταγγελία σε βάρος των υπολοίπων χωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top