ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η ιστορία αυτής της 15χρονης: πήγε στην Συρία για να παντρευτεί τζιχαντιστή!

Την ακολούθησαν άλλες δυο φίλες της-Τι λένε οι συμμαθητές της

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ η ιστορία αυτής της 15χρονης: πήγε στην Συρία για να παντρευτεί τζιχαντιστή!

​Συγκλονιστική είναι η ιστορία μιας 15χρονης, η οποία έμενε στο Ανατολικό Λονδίνο και τώρα βρίσκεται στην Συρία ασπαζόμενη το Ισλάμ.

γηξφγξη.jpg
Η Αρίμα Αμπέις μαζί με δύο ανήλικες φίλες της ταξίδεψαν για τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό που έχει σοκάρει την οικογένειά της αλλά και τους συμμαθητές της είναι ότι η κοπέλα ξαφνικά άλλαξε. Στο παρελθόν ήταν ένα κορίτσι το οποίο συνήθιζε να απολαμβάνει τον μοντέρνο τρόπο ζωής στη Βρετανία πριν αποφασίσει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνει μια «νύφη τζιχαντιστή».

Ανέβαζε φωτογραφίες της στο Facebook, έγραφε ότι πήγαινε για κολύμπι με φίλους και διασκέδαζε με τη μουσική του Αμερικανού ράπερ Tupac Shakur, έδειχνε στον φακό τα βαμμένα της νύχια και πόζαρε με αθλητικά ρούχα στο προαύλιο του σχολείου της στο Ανατολικό Λονδίνο.

Πριν από δύο εβδομάδες -και στη μέση της σχολικής σεζόν- η αριστούχος μαθήτρια Αμίρα άφησε την ασφάλεια της οικογένειάς της και μαζί με δύο φίλες της 16χρονη Καντίζα Σουλτάνα και την 15χρονη Σαμίνα Μπεγκούμ ταξίδεψαν για τη Συρία μέσω Τουρκίας.

Φορώντας μαύρο τζιν και αθλητικά παπούτσια οι κάμερες του αεροδρομίου του Gatwick «συνέλαβαν» τις τρεις ανήλικες κοπέλες να ταξιδεύουν. Εκεί τις περίμεναν άνδρες του Ισλαμικού Κράτους.

2639F77100000578-2978248-image-a-138_1425420452352.jpg
Αυτές είναι οι φωτογραφίες-ντοκουμέντο που δημοσίευσε η βρετανική daily mail και τα τρία κορίτσια βρίσκονται στο αεροδρόμιο

Τα κορίτσια τώρα φορούν μπούργκα και σύντομα θα παντρευτούν έναν τζιχαντιστή ο οποίος έχει επιλεγεί για την κάθε μια. Η ζωή τους θα αλλάξει δραματικά. Δεν θα μπορούν να βγουν έξω μόνες τους, παρά μόνο με τη συνοδεία του άνδρα τους και θα κρατούν το νοικοκυριό του σπιτιού ενώ δεν αποκλείεται να εκπαιδευτούν για να σκοτώνουν και να αποκεφαλίζουν.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι το πρώτο δυτικό κορίτσι που εντάχθηκε στο ISIS. H αστυνομία ανέφερε ότι μόνο την εβδομάδα που μας πέρασε 60 νεαρά κορίτσια- στην πλειονότητά τους μαθήτριες- ταξίδεψαν για τη Συρία. Ωστόσο λίγες από αυτές έχουν ενταχθεί προς το παρόν στο Ι.Κ.

Οι φίλες της - περισσότερες από αυτές δεν είναι Μουσουλμάνες - μιλούν για την Αμίρα και δηλώνουν σοκαρισμένες για την αλλαγή της:

«Ήταν απόλυτα νορμάλ. Μια μέρα μου έλεγε ότι ήθελε να βάλει σκουλαρίκι στα χείλια της και ότι άκουγε τραγούδια της ποπ. Ήταν πολύ όμορφη, δημοφιλής και είχε χιούμορ. Την γνώρισα πριν από τέσσερα χρόνια στην τάξη των μαθηματικών. Ήταν μαθήτρια πρότυπο, πολύ μελετηρή και πολύ έξυπνη. Αμέσως γίναμε φίλες. Αν και φορούσε τη μουσουλμανική μαντίλα την έβγαζε όταν έκανε γυμναστική ή όταν πηγαίναμε βόλτα στο πάρκο».

φγξσ.jpg
Άλλη συμμαθήτρια της είπε: «Η Αμίρα δεν ήταν φανατική με τη θρησκεία της. Ερχόταν σε πάρτι, δεν έπινε βέβαια αλκοόλ και συχνά πηγαίναμε για ψώνια στα μαγαζιά. Ήταν μια από μας. Ήταν φιλική με τα αγόρια που κάναμε μαζί γυμναστική. Ποτέ όμως δεν έκανε κάτι παραπάνω γιατί οι γονείς της δεν θα ενέκριναν σε καμία περίπτωση σχέση με αγόρι. Εξάλλου ήταν πολύ μικρή για σχέση» και συνέχισε:

«Ξαφνικά πριν από λίγους μήνες η Αμίρα σταμάτησε να κάνει παρέα με παιδιά που δεν ήταν μουσουλμάνοι. Σταμάτησε να βγαίνει και να μιλάει με αγόρια. Υπέθεσα ότι η αλλαγή της οφείλονταν στο μουσουλμανικό της υπόβαθρο. Την έβλεπα να προσεύχεται συχνά και σκέφτηκα ότι μάλλον οι γονείς της θα είχαν βρει κάποιον να την παντρέψουν μόλις θα τελείωνε το σχολείο».

υθρκ.jpg
Ένας άλλος φίλος της είπε πως όταν είδε όλη αυτή την αλλαγή αμέσως υποπτεύθηκε ότι είχε σκοπό να μπει στο ISIS: «Τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ ενθουσιασμένη για κάτι. Οι ιδέες της είχαν αλλάξει».

Παιδιά που τη γνώρισαν αναρωτιούνται πώς η αστυνομία δεν κατάλαβε τις προθέσεις της και την άφησε μαζί με τις δύο φίλες της να φύγει για τη Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top