Γκάλοπ της Repubblica: Το 78% των Ιταλών ζητούν να δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη στην Ελλάδα

Ψήφισαν 7.000 αναγνώστες

Στο πλευρό της Ελλάδας στέκονται οι περισσότεροι Ιταλοί, αντίθετα με τους Γερμανούς, ζητώντας να δοθεί περισσότερος χρόνος και εμπιστοσύνη στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της εφημερίδας La Republica, το 78% των αναγνωστών της ψήφισε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Το 19% δήλωσε αντίθετο, ενώ το 3% δεν εξέφρασε γνώμη.

Το δείγμα των αναγνωστών που συμμετείχε στην έρευνα αυτή της ιταλικής κεντροαριστερής εφημερίδας μέσω Διαδικτύου ανήλθε σε 7.000 πρόσωπα.

Πρόκειται για «ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα, το οποίο ανατρέπει την οπτική του Βερολίνου και περιχώρων», αναφέρει στον ιστότοπό της η La Republica. Προσθέτει δε ότι «οι Ιταλοί είναι πολύ πιο πρόθυμοι να στηρίξουν την χορήγηση βοήθειας προς την Ελλάδα από ό,τι οι Γερμανοί, λόγω και των κοινών καταβολών του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού».

«Πρόκειται για αποτέλεσμα ακριβώς αντίθετο από εκείνο του γκάλοπ που δημοσίευσε η εφημερίδα Bild. Σε αυτή την περίπτωση η Γερμανία ηττήθηκε με σκορ 2-0», σχολίασε η ιταλική εφημερίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top